Divas kļūdas, kuras noved pie tukša maciņa; ievēro šos likumus un nauda plūdīs kā no pārpilnības raga!

Cilvēki ikdienā aizdomājas par ko nu kurš, bet es atkal runāšu par naudu. Un kā gan citādi – ja tu esi bez finansēm, sajūtas ir nepatīkamas un neomulīgas, bet rītdiena nekādus citus priekus nesola.

Tomēr tajā, ka nauda spītīgi atsakās ar tevi “draudzēties”, nevar vainot nevienu citu kā pašam sevi. Ar apskaužamu neatlaidību mēs pieļaujam vienas tās pašas kļūdas, atgrūžot naudu. Un pats bēdīgākais ir tas, ka mēs to pat neapzināmies.

Pirmā kļūda

Vienkārši gribēt naudu ir tīrā laika izšķiešana. Naudai ir dzelzs likums – tā nāk pie tevis konkrēta mērķa vai sapņa īstenošanai. Un atslēgas vārds šeit ir “konkrēts”. Nekas nenotiks, ja sapnis nebūs pārdomāts līdz niecīgākajam sīkumam un aprēķināta tā īstenošanai nepieciešamā naudas summa. Šķiet – kas gan varētu būt vienkāršāk: uz lapiņas uzrakstīju krāsu-izmēru-kvalitāti, norādīju cenu un darbs darīts. Ja ne viens mazs “bet”.

Aprakstot sapņu tēmu, daudzi pieļauj pirmo kļūdu, ko nauda “nepiedod”. Viņi sāk domāt, vai cena ir pa kabatai, izsvītrojot nevajadzīgas detaļas, lai iekļautos savās iespējās. Rezultātā ekskluzīvs sapnis pārvēršas par viduvēju budžeta variantu.

Nav pa kabatai – tas ir viskaitīgākais uzstādījums, kas atgrūž naudu! Atbildi man tikai uz vienu jautājumu: kurš nosaka šīs kabatas lielumu? Tie esam mēs paši! Jo mēs baidāmies iziet ārpus budžeta rāmjiem, atļauties dārgāku sapni, virtuozi atrodot miljonu argumentu, kāpēc to nedarīt.

Bet – tavs uzdevums ir iemācīties tiekties pēc “dārgākiem” mērķiem, neņemot vērā savas iespējas. Ja gribēsi īstenot pieticīgas vajadzības, tad arī nesaņemsi neko citu kā pieticīgus finanšu līdzekļus.

Nežēlo laiku – pieraksti uz lapiņas, kam tu vēlētos saņemt naudu, aprakstot katru no punktiem līdz sīkākajai detaļai. Neesi skops, jo tu ne tikai sapņo, bet gan veido tehnisku uzdevumu. Noliec sarakstu malā, un kā saka, “pārguli” ar savu sapni. Bet nākamajā dienā izlasi sarakstu vēlreiz.

Lasi vēl: Pasaulē pirmie septiņīši jau ir izauguši! Lūk kā viņi izskatās tagad un ko dara

Ja vēlies pievienot detaļas, izvēlies dārgāku variantu – droši veic labojumus. Izanalizē savas sajūtas pēc izlasītā: lieliski, ja tevi pārņems pārliecība, ka spēj īstenot vērienīgu sapni. Bet – ja prieka vietā tu nodomāsi, ka “tas viss ir pupu mizas”, pastāsti, kāpēc tu izlēmi, ka tu neesi pelnījis sapņa piepildīšanos. Kurš gan cits, ja ne tu!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment