Diemžēl gaidāms, ka pavisam drīz cels šo nodokli; ceturtdien Saeima šo visu apstiprināja

Diemžēl gaidāms, ka pavisam drīz cels šo nodokli visiem Latvijas iedzīvotājiem. Ceturtdien Saeima šo visu apstiprināja un nolēma celt nodokli. 

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā apstiprināja grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā. Šie grozījumi ietver virkni likuma izmaiņu, no kurām galvenā ir kadastrālo vērtību pielīdzināšana 80% no nekustamā īpašuma pašreizējās tirgus cenas. Priekšlikumi tiks pieņemti līdz oktobrim, pēc tam Saeimai būs jāpieņem lēmums.

2025. gadā gaidāma aktualizēto kadastrālo bāzes vērtību ieviešana. Līdz ar to ir sagaidāms ievērojams nekustamā īpašuma nodokļa kāpums. Diemžēl valdībai vēl ir jāizstrādā stratēģija, lai kompensētu šo attīstību, un diemžēl šķiet, ka ieinteresēto personu vidū trūkst patiesas bažas. Attiecīgais rēķins nav jauns.

 Lasi arī: Jaunais Mēness Jaunavā 15. septembrī: veiksmes un laimes noslēpumi jaunajā sezonā

 Lasi arī: Saeima izplatījusi nepatīkamu informāciju Latvijas šoferīšiem! Drīz tas sāksies!

 

To Saeima atbalstīja jau 2021. gadā, kad tika apstiprināti sākotnējie grozījumi Kadastra likumā. Saskaņā ar likumdošanu jaunu bāzes vērtību, kas ir palikušas nemainīgas kopš 2016. gada, uzsākšana ir paredzēta 2025. gada 1. janvārī.

Kadastrālajai vērtībai ir būtiska korelācija ar nekustamā īpašuma nodokļa aplikšanu. Tas kalpo kā pamatā esošais nodokļu aprēķins, kam piemēro koeficienta korekciju, pamatojoties uz īpašuma veidu un lietojumu.

Līdz ar to straujā vērtību iesaldēšana un tai sekojošā vērtību saskaņošana ar tirgus likmēm izraisīs ievērojamu nekustamā īpašuma nodokļu kāpumu.

Arī interesanti: Jaunākā recepte vīnogu konservēšanai ziemai. Lieliska uzkoda ar olīvu garšas notīm

Leave a Comment