CSDD informē, ka šiem transportlīdzekļiem ir iespējams Tehnisko apskati iziet mājās – kuriem?

CSDD informē, ka šiem transportlīdzekļiem ir iespējams Tehnisko apskati iziet mājās. Mēs noskaidrosim uz kuriem transportlīdzekļiem šis attiecas, jo tiek pieminēts, ka ne visiem. 

Kā Latvijā notiek CSDD tehniskā pārbaude?

CSDD (Ceļu satiksmes drošības direkcija) tehniskā pārbaude Latvijā ir transportlīdzekļa obligāta procedūra, lai nodrošinātu tā drošu un ekoloģiski tīru darbību. Šī pārbaude ietver transportlīdzekļa tehnikas un apkopes stāvokļa novērtēšanu saskaņā ar noteikumiem un prasībām.

Tehniskā pārbaude parasti notiek speciāli izveidotās CSDD tehnikas apskates stacijās. Šeit speciālisti veic rūpīgu transportlīdzekļa pārbaudi, iekļaujot šādas darbības:

Transportlīdzekļa dokumentu pārbaude: Tiek pārbaudīti transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti, lai pārliecinātos par to derīgumu un pareizu informāciju.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Tehniskā pārbaude: Speciālisti veic transportlīdzekļa tehnikas stāvokļa pārbaudi, iekļaujot bremžu sistēmu, stūres un pakāpieniņu stāvokli, gaismas un signāla sistēmu, riepu nodilumu un citus svarīgus aspektus.

Emisiju pārbaude: Transportlīdzekļa izmešu gāzu emisijas tiek pārbaudītas, lai nodrošinātu, ka tiek ievēroti noteiktie ekoloģiskie standarti un prasības.

Lasi vēl: Kāpēc veiksmīgi cilvēki savā makā nēsā lauru lapu? Es beidzot to uzzināju un dalos ar jums!

Drošības pārbaude: Speciālisti pārbauda drošības jostas, drošības gaisa spilventiņus, drošības jaudu un citus elementus, kas nodrošina braukšanas drošību.

Lasi vēl: Kādas ir pazīmes, kas nodod nekoptu sievieti, kas ir vecāka par 60 gadiem? 5 lietas, kas uzreiz krīt acīs

Ja transportlīdzeklis veiksmīgi pāriet visus šos testus un atbilst visām prasībām, tas saņem pozitīvu tehniskās pārbaudes sertifikātu, kas ir nepieciešams transportlīdzekļa reģistrācijai un izmantošanai uz ceļiem. Ja tiek konstatētas neatbilstības vai defekti, īpašniekam tie ir jānovērš, lai iegūtu atļauju transportlīdzekli izmantot ceļiem.

Lasi vēl: Svaigi, sulīgi un garšīgi tunča salāti “Vieglie”

Tagad ir zināms, ka konkrētajiem transportlīdzekļiem ir iespējams Tehnisko apskati iziet arī mājās! Tas tiek pastāstīts kā un ko pareizāk darīt. Noskaidrosim, kuri ir šie transportlīdzekļi!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment