CSDD informē, ka šiem transportlīdzekļiem ir iespējams Tehnisko apskati iziet mājās – kuriem?

CSDD ir īsinājums, kas nozīmē “Ceļu satiksmes drošības direkcija”. Tas ir Latvijas valsts aģentūra, kas atbild par ceļu satiksmes drošību un reglamentē saistītos jautājumus. CSDD nodrošina dažādas funkcijas un pakalpojumus, tostarp:

Transportlīdzekļu reģistrācija un administrēšana: CSDD ir atbildīga par Latvijas transportlīdzekļu reģistrācijas un administrācijas procesiem, tostarp jaunu transportlīdzekļu reģistrāciju, reģistrācijas maiņu, dokumentu izsniegšanu un citus saistītos jautājumus.

Tehniskā pārbaude: CSDD organizē un uzrauga transportlīdzekļu tehnisko pārbaudi, lai nodrošinātu, ka tie atbilst drošības un ekoloģiskajiem standartiem.

Ceļu satiksmes noteikumu izstrāde un uzraudzība: CSDD piedalās ceļu satiksmes noteikumu izstrādē un to ievērošanas uzraudzībā, lai nodrošinātu drošu un kārtīgu ceļu satiksmi.

Izglītība un informēšana: CSDD veic sabiedrības izglītošanu un informēšanu par ceļu satiksmes drošības jautājumiem, organizējot kampanjas, nodarbības un citus pasākumus.

Tagad parunāsim ar transportlīdzekļiem.. 

Lasi vēl: Šo 4 zodiaka zīmju pārstāvjiem aprīlī gaidāms prāvs naudas pieplūdums. Raugi, varbūt tu arī esi šo laimes lutekļu vidū!

Sācies pavasaris, un arvien biežāk ielās var redzēt traktortehniku. Lai varētu piedalīties ceļu satiksmē, tas nozīmē, ka visiem traktoriem jāveic tehniskā apskate.

Tomēr lauksaimniekiem ir daudz darba, tāpēc, lai taupītu viņu laiku, traktori netiek atvesti uz tehnisko apskati tāpat kā automašīnas, bet inspektori dodas pie tiem paši. Apskate tiek veikta pēc iepriekš saplānota izbraukuma grafika, un traktortehnikas īpašnieki var izvēlēties sev ērtāko dienu un vietu.

Šī reize inspektori ieradušies Griškānu ciemā Rēzeknes novadā. Lai gan vīri smaida, tomēr ir jūtams neliels satraukums. Ja skati neizdosies, nākamajai reizei nāksies ilgāk gaidīt, un tas var iekavēt lauku darbus, kas, protams, nav pieļaujams.

Sezonas darbu laikā grafiks ir salikts gandrīz vai pa minūtēm, tāpēc vīri novērtē, ka inspektori veic apskates arī mazos pagastos.

Traktoriem ir vēl viena unikāla iespēja, par ko automašīnu vadītāji var tikai sapņot – inspektorus var izsaukt uz mājām, par to gan jāsamaksā 30 eiro, bet ja kopā ar kaimiņiem vai pašiem ir vairāki traktori, tad tas noteikti ir ļoti izdevīgi.

 

Leave a Comment