Cienījamā vecumā aizsaulē devusies Latvijas sporta sfērā nozīmīga personība: ”Viņas trūkumu izjutīs visi”

Cienījamā vecumā aizsaulē devusies Latvijas sporta sfērā nozīmīga personība. Latvijas Vieglatlētikas savienība šorīt paziņojusi šo sēru vēsti. 

Ja cilvēka Dvēsele ir atstājusi ķermeni, atvadīšanās no tuviniekiem sākas no nāves brīža un ilgst četrdesmit dienas. Bieži vien mirušā Dvēsele nāk pie tuviniekiem dzīvnieku veidā.

Tā var būt kā suņi, kaķi, putni, kukaiņi. Tāpat tuvinieki var dzirdēt raksturīgu kāju dipoņu, klauvējienus, durvju un grīdas dēļu čīkstēšanu. Šis viss liecina par to, ka dvēsele ir ieradusies teikt ardievas.

Daži cilvēki var fiziski sajust kaut kā klātbūtni mājā. Viņi var sajust pieskārienu vai pat čukstus. Ja mājā dzīvo mājdzīvnieki, pēc viņu uzvedības var spriest, ka viņi var kādu sajust.

86 gadu vecumā aizsaulē devusies šķēpmešanas trenere Valentīna Eiduka, svētdien paziņoja Latvijas Vieglatlētikas savienība. Šī ziņa satrieca daudzus.

Eidukas trenētie sportisti ietver Vadimu Vasiļevski, sudraba medaļas ieguvēju no 2004. gada Atēnu Olimpiskajām spēlēm, Aināru Kovalu, kas ieguva sudraba medaļu 2008. gada Pekinas olimpiādē, kā arī Zigismundu Sirmai, Eiropas čempionu no 2016. gada.

 

Citu Eidukas audzēkņu vidū ir arī Līna Mūze-Sirmā, Sinta Sprudzāne, Inga Kožarenoka, Ansis Brūns, Patriks Gailums, un Anete Sietiņa.

Eiduka sāka nodarboties ar šķēpmešanu 16 gadu vecumā. No 1957. līdz 1967. gadam viņš astoņas reizes triumfēja Latvijas čempionātā, divas reizes ierindojoties otrajā vietā un reizi iegūstot bronzas medaļu.

Lasi vēl: Kas jāievēro apmeklējot kapsētu, lai priecētu mūžībā aizgājušo tuvinieku dvēseles, padomos dalās mācītāji

1959.gadā PSRS Tautu Spartakiādē viņa ieguva piekto vietu un divas reizes bija sestajā vietā PSRS čempionātā. No 1954. līdz 1969. gadam Eiduka bija viena no desmit labākajām latviešu šķēpa metējām, vairākkārt uzlabojot savu personisko rekordu.

“Ar ko izmērīt dzīvi?
Ar ko mūžu var mērīt?
– Ar septiņām pēdām. Es nezinu cita.
Ar to, kas paliek pēc nāves.
Ar cilvēcību.”
(L. Brīdaka.)

Visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem!

Leave a Comment