“Šī būs sliktākā ziema 21. gadsimtā”: sinoptiķi stāsta, kam gatavoties

Meteorologi ir stāstījuši par to, kam jāgatavojas attiecībā uz laikapstākļiem gaidāmajā ziemā. Pēc meteorologu domām, gaidāmajai aukstajai sezonai vajadzētu kļūt par bargāko šajā gadsimtā. Un tā sāksies jau decembrī.

Pēc ekspertu domām, jau nākamajā mēnesī eiropiešu gaida jauni klimatiskie pārbaudījumi. Jaunākās analīzes liecina, ka nākamais decembris var kļūt par vienu no aukstākajiem pēdējās desmitgadēs. To veicinās aukstā gaisa cirkulācijas pastiprināšanās virs pasaules okeāna.

Tādējādi jau ziemas sezonas sākumā Austrumeiropā sinoptiķi prognozē temperatūras pazemināšanos līdz mīnus 20 grādiem pēc Celsija, kā arī spēcīgu snigšanu mēneša normas veidā jau pēc nedēļas.

Līdzīga situācija tiek prognozēta Centrāleiropā, kur jau novembra beigās naktī termometru stabiņam vajadzētu pārkāpt mīnus 20 grādu atzīmi.

 

Kopumā Austrumeiropā meteorologi sagaida īstu ziemu ar plaukstošu salu un daudz sniega. Baltijas jūras reģionā eksperti sola gandrīz divu mēnešu sniega normas pusei decembra. Tas pats attieksies arī uz citām Eiropas daļām.

Lasi vēl: Cienījamā vecumā aizsaulē devusies Latvijas sporta sfērā nozīmīga personība: ”Viņas trūkumu izjutīs visi”

Savukārt Eiropas dienvidu daļā sinoptiķi neprognozē tik bargus apstākļus, taču arī tur vajadzētu būt pārsteigumiem.

Tur temperatūra ziemas sākumā pazemināsies līdz mīnus septiņiem grādiem un tuvāk Jaunajam gadam līdz mīnus 15 grādiem. Uz Ziemassvētku laiku Austrumeiropā gaidāma slapja sniega un sasalstoša lietus vētra, vēja brāzmām sasniedzot 15 metrus sekundē.

Bet kas gaidāms ir tieši Latvijā? Lūk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment