Brīdina: Šajā Latvijas kapsētā notiek kas ļoti dīvains. Ieteicams būt ļoti uzmanīgiem

Brīdina iedzīvotājus, kuri nolēmuši apmeklēt šo Latvijas kapsētu. Šajā Latvijas kapsētā notiek kas ļoti dīvains. Ieteicams būt ļoti uzmanīgiem. 

Kapsēta ir īpaša teritorija ārpus apdzīvotas vietas vai nomalē, kas ierādīta mirušo apbedīšanai.

To veidoties izdalītas kapavietas, t.i. noteikta zemes iecirkņa kapsētā, kurus ierāda aizgājušo apbedīšanai un šīs teritorijas labiekārtošanai: kapa kopiņas izveidošanai un apzaļumošanai, krūmu sastādīšanai, soliņa novietošanai, kapa uzstādīšanai. Parasti pieder vietējai pašvaldībai vai kādai no reliģiskajām konfesijām.

Rīga kapsēta

Parasti Rīgā aizgājēji tika apbedīti baznīcu velvēs un dārzu kapsētās. Piemēram, ievērojams skaits 3576 cilvēku laika posmā no 1701. līdz 1773. gadam tika guldīti tikai Svētā Pētera baznīcā.

Savukārt epidēmiju laikā mirušie tika izvesti ārpus pilsētas un apglabāti kopkapā, kas atradās ievērojamā vietā. attālums no pilsētas robežām.

Sākotnējās neklātienes kapsētas Rīgā sastāvēja no Torņakalna kapsētas (cēlusies no mēra uzliesmojuma 14. gs. vidū), Kubes kalna kapsētas (izveidota 15. gs. sākumā) trīs vietās (Antonijas un Pumpura ielas apkārtnē, Mazo Vērmanes) dārzs un Akas iela).

Lasi vēl: Briesmīgais karstums atgriezīsies, bet ar pārsteigumu: sinoptiķi sniedza negaidītu prognozi

Šodien izlikts paziņojums, ka vienā no Latvijas kapsētām notiek trakas un dīvainas lietas. Iedzīvotāji ir aicināti būt ļoti uzmanīgiem un vērīgiem.

Kura ir šī kapsēta? 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment