Briesmīgais karstums atgriezīsies, bet ar pārsteigumu: sinoptiķi sniedza negaidītu prognozi

Prognozes vēstīja par to, ka tuvākajā laikā daudzos mūsu valsts reģionos atgriezīsies nenormāli augstas temperatūras. Pēc meteorologu domām, priekš rudens šādi rādītāji būs neticami augsti. Taču līdz ar tiem gaidāms arī jauns pārsteigums, kura pazīmes jau ir redzamas.

 

2011.gada septembris Latvijā 

30. septembrī ievērojama anticiklona ietekmē Eiropā bija vasarai līdzīgs karsts laiks, kas sniedzās līdz Latvijai, kā rezultātā iestājās saulains un silts laiks.

Četras LVĜMC novērojumu stacijas laboja maksimālās gaisa temperatūras rekordus, tajā skaitā Rīgā tika sasniegts jauns diennakts absolūtās temperatūras maksimums +21,7 °C, pārspējot iepriekšējo 2007. gadā uzstādīto +21,0 °C rekordu.

Turklāt temperatūras rekordi tika pārspēti arī citās vietās, piemēram, Bauskā, Gulbene, un Mērsrags. Latvijas Valsts autoceļu novērojumu tīklā maksimālā gaisa temperatūra bija no +15 līdz +22 grādiem, augstāko temperatūru sasniedzot Muceniekos un Ķekavā attiecīgi +22,1 °C un +22,0 °C.

 

Lasi vēl: Svaigi garšaugi visu gadu! Es vienkārši paņemu dvieli un audzēju lokus

Lasi vēl: Atklāj jaunas detaļas mazās Justīnes baisajā lietā, kurai seko visa Latvija

Sinoptiķi tikko nāca klajā ar ļoti interesantu prognozi turpmākajam laikam. Viņi sola, ka laikapstākļi, arī Latvijā, visus pārsteigs ar netipiskām dienām. Kas gaidāms?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment