Briesmīgais karstums atgriezīsies, bet ar pārsteigumu: sinoptiķi sniedza negaidītu prognozi

Pēc Gismeteo dienesta sinoptiķu teiktā, jaunās prognozes vēsta, ka jau oktobrī Eiropā, tostarp Latvijā, vajadzētu atgriezties nenormālam karstumam. Septembris lielākajā daļā valsts bija neticami silts un sauss. Karstuma vilnis izplatījās no Eiropas centrālās daļas uz Austrumeiropu, un arī Rīgā šis mēnesis tiks atzīts par karstāko vēsturē.

Tomēr vēl viens karstuma vilnis Eiropā gaidāms jau rudens vidū un tuvāk oktobra beigām. Īpaši spēcīgam temperatūras kāpumam vajadzētu skart dienvidu reģionus. Un pat tie šādu karstumu varēs saukt par briesmīgu.

 

Kā atzīmē meteorologi, oktobra pirmajā pusē Latvijā varam sagaidīt pirmo nopietno atdzišanu. Pēc 25 grādiem, kas Latvijas galvaspilsētā fiksēti tagad, tuvāk otrā rudens mēneša vidum termometra stabiņi var nokrist līdz 15-16 grādiem.

Bet jau mēneša beigās iestāsies pārmērīgs karstums. Gaiss sāks aktīvi sasilt pēc 23. oktobra, un līdz 28. un 29. oktobrim termometri rādīs jau 27 grādus vai pat nedaudz vairāk ! Šajā laika posmā būs neticami silts būs visās valsts daļās.

Lasi vēl: Latvijas Tirgotāju asociācija nāk klajā ar paziņojumu saistībā ar pārtikas cenām veikalos! ”Esam priecīgi paziņot”

Lasi vēl: Atklāj jaunas detaļas mazās Justīnes baisajā lietā, kurai seko visa Latvija

Tajā pašā laikā šāds siltums nesīs zināmu nepatīkamu pārsteigumu. Galu galā līdztekus karstumam ir gaidāms kārtējais sausums, kas izraisīs mežu ugunsgrēkus daudzviet Eiropā, jo īpaši Dienvidu daļā, kur jau tagad ir liels sausums un pastiprināta uguns bīstamība.

 

Leave a Comment