Bricis pastāsta, ka no šīs ceturtdienas laiks kardināli mainīsies un cilvēki tam var jau sākt gatavoties tagad!

Latvijas dabas vērotājs Bricis atklāj, ka šī nedēļa būs notikumiem bagāta laikapstākļu ziņā. No ceturtdienas gaidāms ļoti interesants laiks. Viņš aicināja jau sākt gatavoties tam tagad. 

Latvijas pavasaris, ieskaitot martu, var būt diezgan mainīgs. Lai gan kalendārais pavasaris sākas martā, īsts pavasara laiks parasti iestājas tikai aprīļa beigās vai maija sākumā.

Marta laikapstākļi:

Temperatūra: Vidējā gaisa temperatūra martā ir ap 0°C, taču tā var svārstīties no -5°C līdz +10°C. Naktīs sals ir diezgan bieži, bet dienās temperatūra var paaugstināties virs 0°C, īpaši saulainās dienās.

Lasi vēl: 88 gadu vecumā aizsaulē devies atpazīstams aktieris, kurš savas dzīves laikā nebaidījās ne no viena darba

Nokrišņi: Martā ir samērā mitrs laiks, ar vidējo nokrišņu daudzumu ap 40 mm. Nokrišņi var būt gan lietus, gan sniega veidā, atkarībā no temperatūras. Vējš: Vējš martā parasti ir mērens, no rietumiem vai dienvidrietumiem.

Noskaidrojiet savas auras krāsu, izmantojot dzimšanas datumu, kas jums pateiks jūsu dzīves mērķi

Bet ko mēs sagaidīsim drīzumā jau?

Kopumā marts ir priekšpavasara mēnesis, kad laikapstākļi var būt mainīgi un neprognozējami. Jārēķinās ar gan aukstiem, gan siltiem periodiem, kā arī ar dažādiem nokrišņiem.

Izpildi šo tekstu un pārbaudi savas zināšanas: 

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

Marta pirmās dienas iesāksies pavasarīgas un pat ļoti siltas – lielākoties bez būtiskiem nokrišņiem, biežāk uzspīdēs saule, mākoņi nebūs redzami . Gaisa temperatūra saglabāsies pozitīva – nedēļas nogalē vietām termometra stabiņš varētu sasniegt pat +12° atzīmi.

Jaunās darba nedēļas pirmajā pusē, līdz ceturtdienai laika apstākļus lielākoties turpinās ietekmēt esošais anticiklons. Starp mākoņiem biežāk uzspīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi, vismaz pagaidām.

Lasi vēl: Priecīga ziņa daudziem latviešiem: konkrēti šajās jubilejās izmaksās svētku naudas pabalstus

Bet kāds būs marta vidus? Par šo prognozi jau pavisam nesen pastāstīja dabas vērotājs Toms Bricis. Viņš atklāja, ka interesants laiks Latvijā sāksies tieši no ceturtdienas. Lūkosim, kas mūs sagaida!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment