Beidzot Labklājības ministrija paziņo kam un cik tiks piešķirts naudas pabalsts! Jau drīzumā!

Pēc Labklājības ministrijas ziņojuma, analizējot iedzīvotāju ienākumus un to spēju segt rēķinus, tiks ņemts vērā pagājušajā gadā izstrādātais mājsaimniecību relatīvo izdevumu (MRI) budžets.

Šis budžets tiek uzskatīts par pamatu esošās politikas efektivitātes novērtēšanai un kalpo par pamatu jaunu rīcības plānu izstrādei, kas saistīti ar ienākumiem un izdevumiem.

Lasi vēl: Vai viss ir tik nopietni? Kārtējās nedienas piemeklējušas latviešu leģendāro komponistu Raimondu Paulu

Turklāt Labklājības ministrija plāno iekļaut priekšlikumus par mājokļa pabalsta piešķiršanu un valsts līdzfinansējumu pašvaldībām prioritāro pasākumu sarakstā 2023. gada budžeta izstrādes procesā.

Vienkārša viltībiņa, kas man palīdzēja ietaupīt 10 kubikmetru ūdens mēnesī

Sociālā darba un sociālās palīdzības politikas departamenta vecākā referente Inese Veinberga norādīja, ka mājokļa pabalsta summu ietekmē mājsaimniecības garantētā minimālā ienākuma sliekšņi, kas ir iekļauti pabalsta aprēķinos.

Lasi vēl: Tagad odi mani vairs nebiedē! Pieredzējis mednieks atklāja noslēpumu, kā atvairīt kaitinošos asinssūcējus

Kā jau iepriekš ziņots, ņemot vērā prognozes par enerģijas resursu cenām nākamajā apkures sezonā, Labklājības ministrija (LM) paredz vairākas potenciālās rīcības virzienus.

Šie virzieni ietver ātrāku pensiju indeksēšanu, vienreizēju pabalstu maziem pensiju saņēmējiem gada beigās, transporta pabalstu invalīdu personām, minimālā ienākuma līmeņa reformu, palielinātu mājokļa pabalstu un minimālās algas paaugstināšanu.

 

 

Leave a Comment