Beidzot atklājas ko Alla Pugačova aizsūtīja uz dziedātāja Borisa Moisejeva atdusas vietu

4. martā hita “Zilais mēness” izpildītājam Borisam Moisejevam būtu apritējuši 70 gadi. Nopelniem bagātais mākslinieks aizsaulē devās 2022. gada 27. septembrī.

Pēdējos dzīves mēnešos viņš gandrīz neizgāja no mājas. Mediji uzrunāja Moisejeva tuvāko draugu un bijušo koncertu režisoru Sergeju Gorohu, kurš bija viņam līdzās vairāk nekā 30 gadus.

Kad Gorohs sāka strādāt kopā ar Moisejevu

– Jūs strādājāt ar Borisu Moisejevu kopš 1991. gada. Vai atceraties, kā jūs ar viņu iepazināties?

 

Izpildi šo testu: 

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

 

– Ar Borisu iepazinos 1984. gadā, pateicoties Allai Borisovnai Pugačovai. Es ierados ilgi pirms viņas koncerta sākuma Viļņā, kur tobrīd dzīvoju, viņi ieradās uz mēģinājumu jau pulksten 16.00. Es uzdāvināju Aļļai Borisovnai ziedus, saņēmu viņas autogrāfu un palūdzu, ka gribu redzēt priekšnesumu: viņa teica, ka Boriss mani tur aizvedīs. Tā notika mūsu pirmā tikšanās ar viņu.

Nākamā tikšanās reize bija koncertzālē, es tur uzstājos programmā ar iluzoru numuru, jo biju beidzis Kijevas estrādes un cirka mākslas skolu oriģinālās žanra mākslas specialitātē.

Koncertzāles gaiteņos mēs atkal satikām Borisu un atcerējāmies mūsu iepazīšanos. Pēc tam kādu laiku uzstājos ar to numuru Borisa Moisejeva koncertprogrammā un pamazām pārgāju mākslinieciskā vadītāja statusā. Kopā ar viņu mēs jau izdomājām visas programmas, dejas un visu pārējo.

Lasi vēl: Aizsaulē devies aktieris, kurš pagājušā gada aprīlī pārtrauca savu karjeru; grūti noticēt

Boriss ļoti pārdzīvoja “atcelšanu”

– Kādas grūtības radās? Divtūkstošo gadu vidū dažādās pilsētās notika akcijas par Moisejeva koncertu atcelšanu.

– Atceros to periodu, kad koncertus varēja atcelt dažādu iemeslu dēļ, tostarp tāpēc, ka tas “nebija pareizi”. Borja par to ļoti uztraucās, bet tomēr viņš turpināja strādāt ar paceltu galvu un turpināja iet uz priekšu.

Viņš sasniedza savu mērķi, nāca pie skatītājiem, jo vienmēr uzskatīja, ka skatītāji ne pie kā nav vainīgi, un tiem cilvēkiem, kuri samaksāja naudu par biļeti uz viņa koncertuzvedumu, ir jāsaņem viss 100%. Un tos cilvēkus, kuri iznāca nelielās grupiņās ar pret viņu vērstiem plakātiem, viņam vienkārši bija žēl. Es uzskatu, ka viņš to varēja izdarīt sava brīnišķīgā rakstura dēļ.

Kā Pugačova atbalstīja Moisejevu

– Vai ir taisnība, ka Moisejevs un Pugačova palika tuvi draugi līdz pat mākslinieka dzīves pēdējai minūtei? Viņa viņu atbalstīja morāli un finansiāli?

– Iespējams, pēc mātes aizsaulē aiziešanas viņam nebija tuvāka cilvēka par Allu Borisovnu. Borja pat sauca Allu Borisovnu par savu otro mammu, izturējās pret viņu ar lielu cieņu un mīlestību.

Viņa patiešām bija ar viņu kontaktējusies līdz pat pēdējām dienām: viņa viņu atbalstīja, zvanīja, viņi sarunājās, viņa gatavoja un deva viņam ēdienu, viņa gatavoja viņa iecienītos kotletes, pīli ar aprikozēm utt. Katru mēnesi viņa viņam deva milzīgus ratiņus ar pārtiku, ko vispār nebija iespējams apēst, viss nevarēja ietilpt ledusskapī. Viņa bija īsta draudzene, un, esot katru dienu kopā ar Borju, es vienmēr jutu šo mīlestību starp viņiem. Un, protams, arī Kristīna viņu vienmēr atbalstīja un bija viņam līdzās.

Lasi vēl: Pazudušās Annas Jansones vīrs pēc ilgiem laikiem soctīklos publicējis jaunu ierakstu par Annu!

– Kāpēc tik siltas attiecības bija arī ar Pugačovas meitu Kristīnu?

– Viņš izturējās pret Kristīnu kā pret savu meitu, jo jau no agras bērnības, tajos starplaikos, kad Alla Borisovna vai nu ierakstīja kārtējo studijas albumu, vai bija koncertturnejā, viņa uzticēja meitu tikai Borisam. Viņš kopā ar Kristīnu devās atvaļinājumā uz Sočiem, uz Dagomisu.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment