Pelēks tills atkal kļūs sniegoti balts: palīdzēs labākās vecmāmiņu metodes

Pavasaris sācies un daudzi ķeras pie logu un aizkaru mazgāšanas. Pastāstīsim, kā atbrīvoties no aizkaru dzeltenuma un pelēcīguma ar vienu pavisam lētu līdzekli.

Laika gaitā tills zaudē savu nevainojami balto krāsu. Tā kā uz tā nogulsnējas daudz putekļu, un uz virtuves aizkariem pievienojas dzeltenu traipu problēma no taukiem. Un var būt diezgan grūti nomazgāt dzeltenumu un pelēcīgumu, lai atgūtu tilla kristāl balto krāsu. Tomēr ir laika gaitā pārbaudīti improvizēti līdzekļi, kas šo problēmu atrisinās vienā mirklī. Tie maksā kapeikas, bet rezultāts pārspēs visas cerības.

Divas tabletes un ēdamkarote sodas

Šo metodi izmantoja jau mūsu mammas un vecmāmiņas, jo savulaik nebija profesionālu balināšanas līdzekļu. Tāpēc šī metode ir izturējusi laika pārbaudi un lieliski sevi pierādījusi cīņā ar pelēcību un dzelteniem tauku atstātiem traipiem.

Ielieciet tillu veļas mazgājamajā mašīnā un iemetiet cilindrā divas aspirīna tabletes. Tad ielejiet pulvera nodalījumā 2 ēdamkarotes sodas un veļas pulveri vajadzīgajā daudzumā.

Tills jāmazgā delikātā mazgāšanas režīmā. Pēc šādas procedūras jūs neatpazīsiet savu tillu – tas būs kristālbalts, it kā tikko no veikala.

Lasi vēl: Marta vidus būs skaistākais laiks trim zodiaka zīmēm

 Soda un citronskābe

Kopumā tilla mazgāšana sastāv no vairākiem posmiem. Vispirms pirms mazgāšanas tas ir labi jāizkrata no putekļiem, bet pēc mazgāšanas jābalina. Jo ne vienmēr ir iespējams vienreizēji atgriezt aizkariem to baltumu. Un, lai ātrāk un drošāk atbrīvotos no visiem traipiem, labāk tilla audumu balināt ar sodu un citronskābi.

Lai to izdarītu, ielejiet bļodā siltu ūdeni, atšķaidiet tajā 50 g veļas pulvera un 2 ēdamkarotes cepamās sodas. Iegremdējiet tilla audumu šķīdumā uz 30 minūtēm. Pēc mērcēšanas aizkarus mazgājiet kā parasti.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Lai balinātu tilla aizkarus ar citronskābi, ņem divus iepakojumus citronskābes, ielej bļodā siltu ūdeni, izšķīdina tajā citronskābi un mērcē tilla aizkarus divas stundas. Pēc tam mazgā kā parasti. Tills pēc šādas mērcēšanas kļūs ļoti balts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment