Baisais karstums atgriezīsies, bet ar jaunu pārsteigumu: sinoptiķi pastāstīja, kam gatavoties

Meteorologi ir pastāstījuši par to, ka tuvākajā laikā daudzos Eiropas reģionos atgriezīsies nenormāli augstas temperatūras. Termometru rādītāji būs pilnīgi netipiski oktobrim. Un pēc karstuma gaidāms vēl viens laikapstākļu pārsteigums.

Prognozes par jaunu neparastu karstuma kāpumu Eiropā sniedza Gismeteo meteorologi. Viņi apgalvo, ka seko līdzi katrām izmaiņām laikapstākļos un šogad tie ir ļoti mainīgi.

Pēc ekspertu domām, tuvākajās dienās daudzos Eiropas reģionos gaidāma nenormāla karstuma atgriešanās, kas būs pilnīgi netipiski rudens vidum. Turklāt šādam karstumam vajadzētu aptvert ievērojamu teritoriju.

 

Tiek norādīts, ka neticams karstums drīzumā aptvers Eiropas dienvidu reģionos. Savukārt centrālos un austrumu reģionus, un jo īpaši Baltijas jūras piekrasti, kur septembrī bija netipiski karsts, tagad dažas dienas skars ievērojams aukstums.

Lasi vēl: Astrologi nosauca zodiaka zīmes, kuriem lemts kļūt bagātiem pirms ziemas sākuma: nevis viena, bet trīs baltas svītras uzreiz

Lasi arī: 8 pazīmes, kas liecina, ka dzert jūsu krānu ūdeni ir bīstami

Termometra stabiņi Baltijas jūras reģionā nokritīs līdz 5 grādiem pēc Celsija, turklāt laika apstākļu pasliktināšanos pavada spēcīgs vētrains vējš un stiprs lietus. Taču pavisam drīz situācija varētu pavērsties pretējā virzienā.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm jau nedēļas beigās temperatūra sāks atkal paaugstināsies, kam sekojoši jau jaunnedēļ Rīgā temperatūra atkal var pārsniegt 20 grādus pēc Celsija, bet nākamās nedēļas pirmajā pusē krasi sasils līdz plus 25, bet nedēļas beigās jau plus 27, ko var uzskatīt par briesmīgu karstumu oktobra otrajai pusei.

 

Sinoptiķi nāk klajā ar vēl vienu pārsteigumu sākot ar 24.oktobri

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment