Aukstais Mēness 27. decembrī: astroloģe pastāstīja, kā izdzīvot gada maģiskāko nakti

Pilnmēness nakts tiek uzskatīta par vienu no noslēpumainākajām kalendārajā gadā. Kopā ar astroloģi Liliju Ļubimovu sapratīsim, kā pareizi pavadīt šo laiku, lai kļūtu par daļu no maģijas.

Šī gada pēdējais pilnmēness uzņems apgriezienus vairākas naktis pēc kārtas – 25., 26. un 27. decembrī. Šoreiz tas sakrīt ar Ziemassvētku svinēšanas laiku.

Galu galā pilnmēness ir pārsteidzošs skats, gleznains iemiesojums populārajām bildēm ar lielo mēnesi, uz kura fona debesīs vizinās Ziemassvētku vecīša kamanas, ko velk viņa uzticamie pavadoņi – ziemeļbrieži.

 

Kad es varu redzēt Auksto Mēnesi?

Pilnmēness maksimumu sasniegs 27. decembrī plkst. 02:33. Šajā laikā būs iespējams novērot Mēness diska apgaismojumu 100 % apmērā, savukārt blakus datumos – 26. un 28. decembrī – Mēness būs apgaismots attiecīgi 97 un 99 % apmērā.

Decembra pilnmēness laikā Saule un Mēness satiksies savā starpā tieši 180 grādu leņķī – šo parādību gaismekļu izvietojuma dēļ pat nodēvēja par “Lielo krustu”. Fāze ilgs aptuveni vienu dienu, iespējams, nedaudz ilgāk.

 

Kāpēc “aukstais mēness”?

Pilnmēness nosaukumi nāk no Amerikas pamatiedzīvotāju un citu mazo tautu tradīcijām, kur tie tiek nodoti no paaudzes paaudzē. Dažādās tagadējās Amerikas daļās Mēness kalendārs ilgu laiku bija vienīgais kalendārs, ko izmantoja, lai sekotu līdzi gadalaikiem un dabas zīmēm, kas aicināja indiāņus sākt medības, novākt ražu utt.

Decembra pilnmēness savu nosaukumu “Aukstais Mēness” ieguva no irokēziem, kuri tajā atspoguļoja šim gadalaikam raksturīgos laikapstākļus, kā arī to, ka Ziemeļu puslodē, kur bieži novēro ļoti spēcīgas salnus, ir labi redzams Zemes pavadoņa pavērsiens. Ir arī citi nosaukumi, piemēram, Garās nakts Mēness. Tas ir mohikāņu variants, kas norāda uz to, ka pilnmēness ir tuvu gada garākajai naktij – ziemas saulgriežiem. Nosaukums ir divtik atbilstošs, jo decembra pilnmēness spīd virs horizonta ilgāk nekā lielākā daļa pilnmēnešu.

 

Citi Mēness nosaukumi

Sniega kupenu Mēness un Salstošā Ineja Mēness (krī tauta);

Eksplodējušo koku mēness (Oglala);

Sniega mēness (haida, čeroki);

Ziemas Radītāja Mēness (rietumu Abenaki);

Briežu Mēness (kad dzīvnieki nomet ragus) (Dakota);

Mazais gara mēness (anišinaabe).

Turklāt pilnmēnesim, kas 27. decembrī būs Vēža zīmē, ir dziļa garīga nozīme. Astroloģe Lilija Ļubimova stāsta, kāpēc šo nakti dēvē par vienu no noslēpumainākajām un mistiskākajām.

Mēs dzīvojam Mēness apspīdētā pasaulē, un Mēness ietekme uz mums ir novērota jau kopš seniem laikiem. Pilnmēness laikā Saule un Mēness atrodas pretējās zīmēs, kas nozīmē, ka tām piemīt pretēja enerģija un tās traucē mums dzīvot harmonijā.

Pilnmēness ir mēneša enerģētiskā lādiņa kulminācija. Emocijas un dzīvesprieks ir sasniedzis savu maksimumu. Aktivizējas zemapziņa. Daži var piedzīvot iedvesmu, savukārt citiem var būt grūti tikt galā ar uzbudināmību.

27. decembrī Mēness atradīsies Vēža zīmē. Tas atvērs emocionālos pārdzīvojumus un saasinās jūtu intensitāti. Tiks aktualizēti jautājumi, kas saistīti ar ģimeni un mājām, piemēram, nekustamā īpašuma tēmas vai attiecības ar tuviniekiem.

Lasi vēl: Ja jūs nerunājat par šīm 5 lietām, tad jums iespējams būs jašķirās!

Lasi arī: Policija nāk klajā ar nopietnu brīdinājumu cilvēkiem, kuri ikdienā lieto WhatsApp

Var rasties domas, ka mājas rūpju dēļ mēs maz darām darbā un tajā pašā laikā nepietiekami daudz laika veltām saviem bērniem. Tā kā Saule šajā periodā atrodas Mežāža zīmē, jums būs jāatrod līdzsvars starp ģimenes vērtībām un karjeru un mērķiem.

 

Ko nevajadzētu darīt 27. decembra pilnmēness laikā? Tas ir svarīgi!

 

Turpinājumu lasiet tālāk

Leave a Comment