Policija nāk klajā ar nopietnu brīdinājumu cilvēkiem, kuri ikdienā lieto WhatsApp

Policija nākusi klajā ar pavisam nopietnu brīdinājumu visiem iedzīvotājiem, kuri ikdienā lieto populāro saziņas programmu WhatsApp. 

Pēdējā laikā cilvēki arvien vairāk sastopas ar telefona zvaniem no negodīgiem indivīdiem, kuri maldinoši izliekas par tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem, tostarp amatpersonām no policijas augstākajiem vadības līmeņiem.

Šajos gadījumos krāpnieki nereti cenšas panākt uzticību, sūtīdami fotogrāfijas ar viltotām Valsts policijas dienesta apliecībām, tādējādi ieviešot sabiedrībā nepieņemamu neuzticības atmosfēru.

Šī problēma ir ieguvusi tik lielu apmēru, ka par to ir informējusi pati Valsts policija, kura vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu būt uzmanīgiem un prasmīgiem, lai nepakļautos šādām krāpnieku manipulācijām un neliktu sevi apmānīt ar šādām viltotām apliecībām.

Mūsdienās krāpšana pieaug, taču ir vairāki pasākumi, kā aizsargāties pret to. Šeit ir daži ieteikumi:

Būt uzmanīgam: Nepieciešams būt piesardzīgam, kad saņemat zvanus vai e-pasta vēstules no nezināmiem avotiem, it īpaši, ja tie prasa jūsu personīgos datus vai naudu. Pārliecinieties, ka jūs esat pilnībā informēts par situāciju, un neļaujiet sevi ievilkt nezināmās darbībās.

Nelikt pašam savus datus: Nekad nedodiet svarīgus personīgos vai finanšu datus nezināmiem cilvēkiem vai uzņēmumiem. Uzticiet šos datus tikai uzticamiem un pārbaudītiem resursiem.

Pārbaudīt informāciju: Ja saņemat zvanu vai e-pasta vēstuli no iestādēm vai uzņēmumiem, pārliecinieties par to autentiskumu, izmantojot oficiālās tīmekļa vietnes vai oficiālos kontaktus. Nepieciešams būt ļoti skeptiskiem pret negaidītiem ziņojumiem par naudas prēmijām vai likmēm.

Lietot divkāršo autentifikāciju: Pieslēdziet divkāršo autentifikāciju visos svarīgos kontos, kur tas ir iespējams. Tas nodrošina papildu slāni aizsardzības, pat ja krāpnieki ir ieguvuši pieeju jūsu paroli.

Apmācīties par krāpšanas veidiem: Sapratiet aktuālākos krāpšanas veidus un izvairieties no tiem. Pastāvīga izglītība par šiem jautājumiem palīdzēs jums atpazīt iespējamās krāpšanas shēmas.

Izveidot stipras paroles: Lietot stipras, unikālas paroles katram tiešsaistes kontam. Nepieciešams izvairīties no vienādām parolēm visos kontos.

Šāda veida negodīgas darbības liecina par nepieciešamību uzlabot sabiedrības izglītību un informētību, lai cilvēki būtu pilnīgāk sagatavoti aizsargāt sevi no šādām krāpnieciskām shēmām un saglabātu uzticību reālajām tiesībsargājošajām iestādēm.

Bet laiks ķerties klāt pie paša svarīgākā – Konkrēta paziņojuma!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment