Ātri ābolu pīrāgi: no viegli pagatavojamas mīklas – manas vecmāmiņas recepte

 
Vecmāmiņas gatavoto ābolu pīrāgu aromāts vienmēr paliks manā atmiņā. Kad viņa tos lika cepeškrāsnī, smarža bija tik spēcīga, ka mēs ar māsu un māsu skrējām uz virtuvi no viņas vecās mājas tālākajām istabām.

Visinteresantākais ir tas, ka vecmāmiņa Lana ļoti nemīlēja gatavot, tāpēc visas viņas receptes bija ļoti vienkāršas. Piemēram, ābolu pīrāgus viņa cepeškrāsnī cepa pusstundas laikā.

Tie ir plāni, brūngani, ar pikantu ābolu pildījumu! Grūti iedomāties veiksmīgāku cepšanu pie tējas. Šī recepte mūsu aprindās ir guvusi panākumus tik ilgi, ka grūti pateikt, kurš pirmais to atrada.

Lasi arī: Vienkāršākā recepte gurķu pagatavošanai ziemai burkās bez sterilizācijas

 

Kā cepeškrāsnī pagatavot pīrāgus ar āboliem

Personīgi es esmu sajūsmā par pašu mīklu. To var pagatavot pat vakarā pēc smagas darba dienas, neķemmējot un neraudzējot. Tā uzceļas apmēram 10 minūtēs, un cepeškrāsnī tā izcepas lieliski. Dažreiz, ja ir pieejams piens, es to aizstāju ar ūdeni – tā iznāk vēl garšīgāka.

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošana:

1. Galvenā loma ir mīklai, tāpēc nelaidieties slinki to gatavot! Izšķīdiniet svaigu raugu siltā ūdenī kopā ar ēdamkaroti cukura un 6 ēdamkarotēm miltu. Atstāj siltā vietā uz 5 minūtēm.

2. Pievienojiet pāris šķipsniņu sāls un pārējos miltus un pakāpeniski ielejiet sviestu. Izmīcīt mīkstu un elastīgu mīklu un atstāt uz 10 minūtēm.

3. Šajā laikā pagatavojiet pildījumu: nomizojiet ābolus un sagrieziet tos mazos kubiņos. Tos sajauc ar cukuru, kanēli un mīkstinātu sviestu.

4. Sadaliet mīklu nelielās bumbiņās, diezgan plāni izvelciet un katrā ielieciet pusotru līdz divas ēdamkarotes pildījuma. Sasmalcina un liek uz ietaukotas cepamās plāts ar šuvi uz leju.

5. Pīrādziņus pārziest ar olu ar šķipsniņu cukura un cept cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 180 grādu temperatūrā, 15 minūtes. Gatavs!

Es dalos ar jums vēl ar vienu vecmāmiņas noslēpumu: ābolu pīrāgiem viņa vienmēr izmantoja tikai zaļus ābolus. Kāpēc? Tāpēc, ka tiem piemīt patīkama skābuma garša, kas piešķir maizei atsvaidzinošu garšu. Ja āboli ir ļoti blīvi, pagariniet cepšanas laiku līdz 20 minūtēm.

Jums būs nepieciešams:

Vajadzīgs: 750 g kviešu miltu.
350 ml ūdens
50 g dzīvā rauga
sāls pēc garšas
150 g cukura
900 g ābolu
125 ml saulespuķu eļļas
60 g sviesta
kanēlis pēc garšas
1 ola

Novēlu jums labu apetīti!

Leave a Comment