Atkritumus nēsā līdzi: 10 lietas, kas japāņiem ir normālas, bet mums rada izbrīnu

Japāna ir diezgan interesanta valsts, kas piesaista milzīgu skaitu tūristu no visas pasaules. Galu galā tieši tur var atrast unikālu kultūru un tehnoloģijas. Taču arī tādā gadījumā dažas tradīcijas un paražas var patiesi pārsteigt.

Šodien parunāsim par to, kas japāņiem tiek uzskatīts par normālu, bet mums tas šķiet mazliet dīvaini.

Meiteņu ģērbšanās kodekss

Japāņu meiteņu ģērbšanās kodam ir vērts pievērst uzmanību. Izrādās, ka šajā valstī tas ir obligāts. Parasti apģērbs sastāv no melnas žaketes, baltas blūzes un svārkiem. Obligāti jāvalkā arī kurpes ar nelielu papēdi. Jūs jautāsiet: kas šeit ir dīvains? Galu galā tas ir parasts apģērbs!

Bet izrādās, ka meitenes nevar nākt uz darbu ģērbušās, kā viņas vēlas. Un daži noteikumi patiešām šķiet pārāk dīvaini. Piemēram, japānietēm, kas strādā apkalpojošā sfērā, darbā nav atļauts nēsāt brilles. Darba devēji to pamato ar to, ka tas ļoti ietekmē viņu izskatu, kas var atbaidīt potenciālo klientu.

Ņem līdzi atkritumus

Iespējams, jūs tagad būsiet ļoti pārsteigti, bet Japānā sabiedriskajās vietās nav atkritumu urnu. Un, ja jūs kaut ko apēdāt uz ielas, jums nāksies nest šo nabaga papīru vairākus kilometrus, lai atrastu izmešanas vietu.

Starp citu, ir vērts atzīmēt, ka tur pret ekoloģiju izturas ļoti stingri. Šeit šķiro atkritumus un nesaliek visu vienā maisā. Daudzi šīs valsts iedzīvotāji ciena kārtību un tīrību. Tāpēc viņi bez ierunām ievēro šos noteikumus.

Personīgā higiēna

Un arī šeit mums ir sava attieksme pret personīgo higiēnu. Fakts ir tāds, ka sabiedriskajās tualetēs vienkārši nav iespējams atrast papīra roku dvieļus. Šeit ir ierasts, ka katram cilvēkam ir jānēsā savs neliels personīgais dvielītis.

Vīriešu un sieviešu sports

Arī šeit ir atšķirības starp sieviešu un vīriešu sporta veidiem. Valstī ir pieņemts, ka tikai vīrieši veic visus smagos un spēka vingrinājumus. Savukārt meitenes dod priekšroku vieglākiem vingrinājumiem. Piemēram, viņas trenē stiepšanos un nodarbojas ar jogu. Viņām ļoti patīk arī zumba, dejas un pilates. Daudzi iedzīvotāji mīl aktivitātes svaigā gaisā.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment