Atkritumus nēsā līdzi: 10 lietas, kas japāņiem ir normālas, bet mums rada izbrīnu

Klusums transportā

Braucot sabiedriskajā transportā, mēs dzirdam kliegšanu, sarunas un skaņas no visām pusēm. Taču Japānā tas tā nav. Iekāpjot autobusā vai metro, dzirdams tikai klusums. Šeit nav pieņemts sarunāties ar pasažieriem un runāt pa telefonu. Daudzi cilvēki šādas sarunas uztver kā necieņu pret citiem. Šādos gadījumos japāņi var lūgt jūs nerunāt sabiedriskajā transportā, bet dažos gadījumos – vispār to pamest.

Ēšana sabiedriskās vietās

Japānā nav pieņemts ēst sabiedriskās vietās. Tas tiek uzskatīts arī par necieņu pret citiem cilvēkiem. Taču tas nav tik stingri, kā šķiet. Piemēram, uz ielas vai transportā var ēst saldējumu. Taču tas jādara pietiekami uzmanīgi, lai neaptraipītos. Ir vērts izvēlēties kādu nomaļu vietu, lai nepiesaistītu lieku sabiedrības uzmanību.

Vides ienaidnieks

Neskatoties uz to, ka šī valsts šķiro atkritumus, tā izmanto daudz plastmasas. Tas šķiet mazliet pretrunīgi, taču patiesībā tā ir taisnība. Ja jūs pēkšņi pasūtīsiet ēdienu kafejnīcā, tas noteikti tiks iesaiņots plastmasas iepakojumā un pēc tam ievietots citā.

Mīlestības izrādīšana

Arī šeit labāk nav izrādīt mīlestību un maigumu publiskās vietās. Pat precēti pāri to nedara publiski. Japāņi uzskata, ka apskāvieni un skūpsti ir necienīgi pret citiem sabiedrības locekļiem. Labāk to darīt mājās.

Plānas sienas un aukstums

Šajā valstī ir diezgan daudz mājokļu ar plānām sienām. Šādi mājokļi parasti ir diezgan draudzīgi budžetam. Taču, neraugoties uz to, jums nākas upurēt savu komfortu. Galu galā jūs dzirdēsiet visu, kas notiek kaimiņos un uz ielas.

Vēl pārsteidzošāk ir tas, ka dažos dzīvokļos vispār nav apkures. Ziemas laikā daudzās ziemeļu pilsētās cilvēki salst. Lieta tāda, ka dažās telpās tā vienkārši nav paredzēta. Nav izolācijas un centralizētas apkures. Katram japānim pašam ir jāizkļūst no šīs situācijas.

Nav tetovējumu

Vietējiem iedzīvotājiem ir slikta attieksme pret tetovējumiem. Protams, oficiāla aizlieguma vienkārši nav. Bet daudzās vietās cilvēki ar tetovējumiem netiek ielaisti. Piemēram, pirtīs un saunās bieži vien karājas paziņojumi, kas aizliedz ieeju tetovētiem cilvēkiem. Turklāt šis noteikums jāievēro ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, arī tūristiem.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

 

Leave a Comment