Atklājas, kas iepriekš noklusēts un nezināms par aizgājušo Juri Kulakovu

Pirmdien sabiedrību satrieca ziņa par izcilā mūziķa un komponista Jura Kulakova aiziešanu mūžībā. Sociālajos tīklos cilvēki dalījās ar līdzjūtību viņa draugiem, ģimenei un talanta cienītājiem, izsakot komponistam skaistus un atzinīgus vārdus. Tāpat daudzi pieminēja arī ne visiem zināmos mirkļus, kuri cieši saistīti ar Jura Kulakova mūzikas mantojumu.

Līdzjūtību izteica Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, paužot: “Ar skumjām sirdī jāziņo par Latvijas mūzikas leģendas Jura Kulakova aiziešanu mūžībā.

Turklāt bokseris Kristaps Zutis ir paziņojis, ka sestdien ringā dosies, lai pieminētu un godinātu Jurija Kulakova mantojumu:

“Sestdienas vakarā, piedodoties Jura Kulakova aiziešanai, esmu nolēmis nomainīt savu ierasto dziesmu ringā un izvēlēties «Pērkona» mūzikas pavadījumu, tādējādi izteikdams cieņu un respektu pret viņa neizdzēšamo ieguldījumu mūzikas pasaules bagātībā.”

Vents Armands Krauklis, bijušais Valkas mērs un grupas «Bumerangs» mūziķis, dalījies savos pārdomos par Jurja Kulakova aiziešanu:

“Ar Jurja Kulakova aiziešanu mums zaudējusi vēl vienu bohēmas briedienu (tikai viņš varēja komplektēt veselu orķestri). Līdzjūtība viņa ģimenei, draugiem, kolēģiem un visiem tiem, kuriem viņa mūzika ir bijusi iedvesmojošs ceļvedis ārpus tradicionālajiem rāmjiem.”

Arī mūzikas producents Guntars Račs pievienojās tiem, kuri izteica atzinību Jurim Kulakovam, daloties ar šiem vārdiem:

Viņš ir absolūti oriģināls – neatkārtojams tīrradnis, kura uzskatu neatkarība, radošā rīcība un muzikālais talants ir neizslēdzami ietekmējuši vairākas paaudzes. Es esmu pateicīgs liktenim par iespēju pazīt un sadarboties ar šo izcilību. Ar Dievu, Juri!”

Tāpat interesanti ir tas, ka sociālajos tīklos cilvēki dalījās ar ne tik plaši zināmiem mirkļiem, kuri atklāj Kulakova personību citā gaismā, un tie paliks viņu atmiņās.

“Pirms Fonofest koncerta 2012. gadā Juris Kulakovs novēlējis kādam klausītājam, lai viņa mazbērni klausās «Pērkonu». Šis nelielais stāsts sniedz ieskatu Kulakova dzīves bagātībā, kurā viņš dalījās ar saviem mūzikas priekšstatiem un lieliskajiem padomiem pat nezināmiem faniem.”

Tomēr laiks ķerties pie paša galvenā, par to, kas iepriekš netika atklāts, tomēr tagad sabiedrībai tas ir jāzina!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment