Atklājas, kas iepriekš noklusēts un nezināms par aizgājušo Juri Kulakovu

Pirms vairākiem gadiem bija neparasta notikuma diena Līvānu skolas zālē, kurā bija paredzēts atvadīties no ilggadējā ķīmijas skolotāja. Šajā svinīgajā mirklī pēkšņi pa durvīm neplānoti ienāca Juris Kulakovs. Viņš nevilcinoties apsēdās pie klavierēm un sāka spēlēt Dārziņa “Melanholisko valsi”. Kaut ko tādu neviens nebija gaidījis, un telpā iestājās klusums.

Tad izrādījās, ka tas bija skolotāja īpašais lūgums, viņa personīgais vēlējums savam bijušajam skolniekam – Jurim Kulakovam. Šī brīnišķīgā neplānotā mūzikas izpilde uzdzina sajūtas un piešķīra šai atvadu ceremonijai neaizmirstamu un sirsnīgu noskaņu, kas paliks atmiņā visiem klātesošajiem.

Kāds lietotājs vietnē “X” dalījies ar fragmentu no 1981. gada intervijas ar Jurju Kulakovu, kurā viņam uzdots jautājums par to, ko viņš ņemtu līdzi uz Mēness. Mūziķis atbildējis, ka šādā ceļojumā viņam būtu nepieciešamas klavieres un ģitāra.

Jaunumi jau vēstījuši par leģendārā latviešu komponista un “Pērkona” dibinātāja Jura Kulakova aiziešanu mūžībā 65 gadu vecumā.

Lasi arī: VID nācis klajā ar būtiskiem jaunumiem, kas ir nozīmīgi visiem Latvijas iedzīvotājiem

Vēsturē, 1980. gadā, kopā ar daļu “Menueta” dalībnieku, Kulakovs izveidoja mūzikas grupu “Pērkons”.

Viņš izcēlās kā gandrīz visu grupas dziesmu autors, atstājot neatkārtojamu ieguldījumu latviešu mūzikas ainavā. Viņa muzikālā radošuma mantojums un ietekme turpinās dzīvot gan paaudzēm, kuras to baudīja pirmatnēji, gan jaunākajām paaudzēm, kas izpēta un novērtē viņa mūzikas darbus.

Leave a Comment