Ārzemju meteorologi izplata paziņojumu uz tuvāko diennakti! Daudziem var tas nepatikt!

Ārzemju meteorologi izplata paziņojumu uz tuvāko diennakti! Daudziem var tas nepatikt! Ārzemju sinoptiķi atklāj kāds laiks gaidāms tuvākajās stundās un dienās. 

Maija mēnesī Latvijā parasti ir siltāks laiks, kas pavasarī jau ir pilnā sparā. Vidējā gaisa temperatūra parasti svārstās starp 10 un 20 grādiem pēc Celsija, bet var būt gan siltāks, gan vēsāks.

Dienas kļūst garākas, un daba sāk pilnībā pārplaukt ar zaļumiem un ziediem. Tomēr maija laiks Latvijā var būt mainīgs, arī nokrišņi un vēsāki periodi nav neierasti.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Lasi vēl: Tiks nomazgāti zelta dušā: Globa prognozē dimanta svītru četrām zīmēm jau no 25. aprīļa

Hidrometeoroloģijas centrs ir izdevis brīdinājumu par otro jeb dzelteno laikapstākļu bīstamības līmeni naktī no 25. uz 26. aprīli. Spriedzi radīs negaisa lietusgāzes, kas būs Austrumeiropas reģionā.

Ilgstošam lietum, īpaši, ja tas pavada intensīvs nokrišņu periods vai plūdi, var būt vairākas bīstamības:

Plūdi: Pastāv plūdu risks, jo lielie ūdens daudzumi var pārkāpt upes, radot ievērojamu postu apdzīvotajām vietām, kā arī iznīcinot infrastruktūru un radot bīstamus apstākļus.

Apgaismojuma trūkums: Pastāvīgs lietus var radīt mākoņainu debesis un samazināt dienasgaismu, kas var būt bīstami transporta drošībai un cilvēku redzamībai ārpus telpām.

Plūdi: Ilgstošs un intensīvs lietus var izraisīt plūdus, kas var novest pie bīstamās zonās, it īpaši, ja cilvēki atrodas netīrumu novāktos šķēršļos vai pazemes struktūrās.

Bet kas gaidāms Latvijā jau tuvākajās dienās? Lūkosim, lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment