Ar ko barot burkānus tieši tagad, lai tie augtu lieli un saldi: ne visi dārzkopji zina, kad jādara jūlija beigās

Daudzi cilvēki uzskata, ka burkāniem nav nepieciešama īpaša barošana, jo bez tās tie varēs augt kvalitatīvi. Taču tas ir maldīgs priekšstats.

Savlaicīga barības vielu ievadīšana palīdz dārzeņiem izaugt lielākiem un saldākiem, stāsta dārzkopības eksperte un grāmatu autore Vanesa Millere.

Izrādās, ka var barot burkānus jau tagad, jūlija otrā pusē. Tas būs ļoti labs lēmums, kam sekojoši iegūsiet labu ražu.

Pirms mēslošanas ir ieteicams pārbaudīt augsnes stāvokli, lai noteiktu, kādi barības elementi trūkst. Tas palīdzēs izvēlēties piemērotu mēslojumu.

Burkāni visvairāk gūst labumu no mēslojuma, kas ir bagāts ar fosforu un kāliju, jo šie elementi veicina sakņu attīstību un izturību. Azots ir nepieciešams, bet to nevajadzētu pārmērīgi lietot, jo tas var veicināt lapu augšanu uz sakņu rēķina.

Pelni

Šis komponents spēj palīdzēt burkāniem iepriecināt jūs ar augstas kvalitātes ražu. Ir nepieciešams ņemt apmēram 500 ml pelnu un “uzvārīt” tos divos litros karsta ūdens. Pēc tam koncentrātu sajauciet ar tīra ūdens spaini un nogaidiet piecas stundas. Pēc tam varat sākt mēslošanu.

Komposts un kūtsmēsli

Komposts vai labi sadalījies kūtsmēsli ir lielisks organiskās mēslošanas avots. Izkliedējiet tos vienmērīgi pa burkānu dobi un viegli iestrādājiet augsnē.

Rūpnieciskais mēslojums

Šo iespēju daudzi uzskata par līdzsvarotāku un kvalitatīvāku. Jūs varat pievērst uzmanību jebkurai no šīm divām receptēm.

Pirmā ir šāda: uz spaini ūdens ņem desmit gramus urīnvielas, piecpadsmit gramus superfosfāta (dubultā) un trīsdesmit gramus kālija sulfāta.

Otrā recepte ir šāda: tam pašam ūdens tilpumam ņem piecpadsmit gramus dubultā superfosfāta un kālija nitrāta.

Lasi vēl: Oriģināls saldējuma aizstājējs: kā pagatavot melones granitu

Pēc mēslošanas ir svarīgi nodrošināt, lai barības vielas tiek efektīvi uzņemtas. Laistiet burkānus pietiekami, lai mēslojums izšķīstu un iekļūtu augsnē.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Tāpat mulčējiet augsni ap burkāniem ar organisko mulču (piemēram, salmiem, zāģu skaidām vai lapām), lai palīdzētu saglabāt augsnes mitrumu un samazinātu nezāļu augšanu.

Leave a Comment