Oriģināls saldējuma aizstājējs: kā pagatavot melones granitu

Melones granita ir garšīgs un atsvaidzinošs deserts, kas lieliski piemērots karstai vasarai.

Granitu pagatavo tikai no 3 sastāvdaļām un nav nepieciešams izmantot saldējuma veidošana iekārtu. Viss, kas jums jādara, ir jāsajauc augļu mīkstums ar sīrupu no ūdens un cukura, jāpārlej viss lielā zemā traukā un jāieliek saldētavā uz aptuveni 4 stundām vai līdz izveidojas krēmīgi bieza konsistence.

Lai iegūtu optimālu iznākumu, vienīgais piesardzības pasākums ir ik pēc pusstundas izņemt desertu no saldētavas un samaisīt desertu ar putojamo slotiņu, lai sasmalcinātu ledus kristālus.

Svarīgi ir izvēlēties augļus, kas ir nogatavojušies īstajā laikā, ar sulīgu un saldu mīkstumu: priekšroku dodiet meloņu šķirnēm ar pasteļoranžu mīkstumu. Šo desertu var lieliski dekorēt ar piparmētras zariņu, bet jūs varat izvēlēties arī baltās šokolādes gabaliņus vai sasmalcinātas pistācijas.

Sastāvdaļas melones granitai

Melone (mīkstums) – 700 g

Ūdens – 150 ml

Cukurs – 150 g

Piparmētra (vau šokolādes skaidiņas, rieksti u.tml.) dekorēšanai.

Pagatavošana

Ūdeni un cukuru ielejiet tērauda katliņā. Uzkarsē un nemitīgi maisa, līdz cukurs izšķīst un izveidojas sīrups. Noņem no plīts un ļauj pilnībā atdzist.

Pārgriež meloni uz pusēm un izņem sēklas. Melones mīkstumu sagriež kubiņos, pārnes tos virtuves miksera traukā, tad ielej arī cukura sīrupu. Ja ir vēlme, par pievienot 1 ēdamkaroti citrona sulas, lai iegūtu papildu garšu un mazinātu salduma pakāpi.

Samaisiet līdz gludai masai, bet tā, lai melones gabaliņi būtu jūtami.

Ielej to plašā seklā stikla traukā un ievieto saldētavā vismaz uz 4 stundām.

Ik pēc 30 minūtēm maisījumu maisiet, lai sašķeltu ledus kristālus.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Līdzīgā kārtā var pagatavot granitu no jebkuriem sezonāliem augļiem, derēs arī arbūzs vai avenes. Un atkarībā no augļa vai ogu veida, mainīsies arī salduma pakāpe. Meloņu granita sniedz patīkamu salduma balansu.

Leave a Comment