Aktiera Jura Hirša dzīvē ļoti interesants pavērsiens: ”Es labprātak par šo noklusētu”

Latvijas Nacionālā teātra aktieris saspringtajā grafikā atrod laiku, lai brīvajā laikā nodarbotos ar to, kas viņam patīk, par ko labprātāk klusētu.

Juris Hiršs dzīvo mierīgu dzīvi laukos, dienas pavadot medībās tuvējos mežos. “Kādu dienu izbraucu kopā ar draugu un man tas tā patika, ka nokārtoju nepieciešamos kursus un eksāmenus, lai kļūtu par pilntiesīgu mednieku.

Tagad ir sezona, kad var medīt mežacūkas un bebrus, un jums nav jāuztraucas par savas ģimenes iztiku,” viņš saka. Turklāt viņš bieži nokļūst dabā, kas ir ļoti veselīgi.

Aktieris žēlojas, ka cilvēkiem bieži ir negatīva attieksme pret medībām, neizprotot to būtisko lomu veselīgas ekosistēmas uzturēšanā. Viņš skaidro, ka mednieki mērķē uz slimiem un vājiem dzīvniekiem, lai spēcīgie un veselie varētu vairoties.

Lasi vēl: No šīs pasaules pāragri aizsteidzies izcils aktieris, kurš reiz studējis Rīgā, bet nu bija kļuvis zināms daudzās valstīs

Tas palīdz nodrošināt, ka tikai labākie dzīvnieki nodod savus gēnus, kā rezultātā populācija kopumā ir spēcīgāka.

Juris stāsta, ka no medījuma gaļas prot pagatavot gardas kotletes. Maļot gaļu, noteikti jāpievieno nedaudz treknumiņa. «Taču mana sieva Laura ir vislabākā gatavotāja, ne velti pat Mārtiņš Rītiņš viņu slavēja kādā raidījumā,» lepojas Hiršs.

 

Leave a Comment