Sieviete, kurai ir 41. grūtniecības nedēļa, nolēma pirmo reizi vērsties pie ginekologa. Ārsti pēc ultraskaņas atklāja kaut ko briesmīgu

Nav nekā priecīgāka par bērna piedzimšanu. Tas ir laimīgākais notikums dzīvē. Dzemdības var būt gan skaistas, gan bīstamas, tāpēc topošās māmiņas bieži uztraucas par to, kas notiks dzemdību laikā.

31 gadu veca sieviete no Krievijas, baiļu un neuzticības dēļ, nolēma atteikties no jebkādām ārsta vizītēm grūtniecības laikā. Lai gan bērniņš nav dzimis paredzētajā datumā, viņa nolēma konsultēties ar speciālistu. Kad viņa beidzot ieradās slimnīcā, ārsti veica dažus neticamus atklājumus.

Pagājušā gada pavasarī vienā no Barnaulas slimnīcām ieradās grūtniece. Viņa neuzticējās ārstiem, tādēļ nevēlējās ierasties ātrāk.  Viņa nebija bijusi ne pie ginekologa, ne ultrasonogrāfijā.

Sieviete jau 41. nedēļā ieradās slimnīcā, lai pārbaudītu, vai ar mazuli joprojām viss ir kārtībā. Ārsti atklāja, ka paciente bija ļoti šausmīgā stāvoklī, tiklīdz viņa tika apskatīta.

Ultraskaņa parādīja, ka bērns nav sievietes vēderā, kā bija paredzēts, bet gan vēdera dobumā. To sauc par ārpusdzemdes grūtniecību: kad apaugļota olšūna tiek novietota ārpus dzemdes, nevis iekšpusē.

Tas notiek reti – aptuveni 2-3% no visām grūtniecībām. Vairumā gadījumu embrijs atrodas olvados. Tomēr šajā konkrētajā gadījumā tas tā nav.

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmes, kurām oktobra otrajā pusē gaidāma “melnā strīpa”. Kā to pārdzīvot ar iespējami mazākiem zaudējumiem

Sieviete tika ātri sagatavota operācijai, tiklīdz viss apstiprinājās. Riski bija augsti, jo vēsturē ir bijis ļoti maz gadījumu, kad gan māte, gan bērns izdzīvoja šādu grūtniecību ierodoties tikai 41.nedēļas grūtniecībā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment