Indija jau otro gadu pēc kārtas ir līderis kripto valūtas pieņemšanā

Indija jau otro gadu pēc kārtas ieņem līderpozīcijas kriptovalūtu ieviešanā pasaulē, jo investori drosmīgi izturēja valsts stingro regulatīvo nostāju un augstos tirdzniecības nodokļus, liecina trešdien publicētais analītikas uzņēmuma Chainalysis ziņojums.

Ziņojumā, kurā tiek sekots līdzi pieņemšanai četrās apakškategorijās 151 valstī, norādīts, ka Indija ieņēma augstu vietu centralizētas apmaiņas un decentralizētu finanšu aktīvu izmantošanā no 2023. gada jūnija līdz 2024. gada jūlijam.

Indija kopš 2018. gada ir ieņēmusi stingru nostāju pret kriptovalūtām, un Finanšu izlūkošanas vienība (FIU) 2023. gada decembrī deviņām ārzonas kriptovalūtu biržām izsniedza brīdinājumus par neatbilstību vietējiem noteikumiem.

“Indijā ir arī diezgan plaši izplatīta kriptovalūtu pieņemšana dažādos aktīvos, neraugoties uz ierobežojumiem, kas nozīmē, ka jaunie kriptovalūtu dalībnieki būtu piedalījušies, izmantojot pakalpojumus, kas nebija aizliegti,” teica

Eriks Žardins, Chainalysis pētījumu vadītājs.

“Tagad mēs esam sākuši redzēt, ka daži no šiem ierobežojumiem tiek atcelti, piemēram, ar Binance, kas, iespējams, tikai pastiprinās kripto valūtas pieņemšanu valstī.”

Binance, pasaulē lielākajai kriptovalūtas biržai, jūnijā, mēnesi pēc tam, kad tā reģistrējās FIU, lai atsāktu darbību valstī, tika uzlikts naudas sods 188,2 miljonu rūpiju (2,25 miljoni ASV dolāru) apmērā. Kriptovalūta KuCoin bija reģistrējusies uzraudzības iestādē martā, taču tai tika piemērots mazāks sods 3,45 miljonu rūpiju apmērā.

Septiņas no pirmajām 20 valstīm Chainalysis globālajā pieņemšanas indeksā bija Centrālāzijas un Dienvidāzijas valstis, piemēram, Indonēzija, Vjetnama un Filipīnas.

Kopējais decentralizēto darījumu apjoms, kas veikts mazumtirdzniecības apjoma pārskaitījumos, mazāk nekā 10 000 ASV dolāru vērtībā kriptovalūtu tika reģistrēts valstīs ar zemāku pirktspēju uz vienu iedzīvotāju, teikts ziņojumā.

Tirdzniecība bija spēcīga Indonēzijā, kas ir aizliegusi izmantot kriptovalūtas kā maksāšanas līdzekli, bet atļauj ieguldījumus šajos aktīvos. Ziņojumā teikts, ka 12 mēnešu laikā līdz jūlijam šajā valstī digitālo aktīvu tirdzniecībā reģistrētas 157,1 miljarda ASV dolāru ieplūdes.

Leave a Comment