Tiešām satriecoša marināde ar neparastu nosaukumu “3–6–9”: gurķi kļūs kraukšķīgi un tomāti izkusīs mutē

Katrs gardēdis sapņo par kraukšķīgiem un sulīgiem gurķiem. Kulinārijas eksperte Tarasova atklāja garšīgu dārzeņu gatavošanas noslēpumu marinādē “3-6-9”. Šī formula nodrošinās perfektu sāļuma un salduma kombināciju.

3 ir ēdamkarotes sāls, 6 ir ēdamkarotes cukura, 9 ir ēdamkarotes 9% etiķa.

Šajā marinādē varat pagatavot ne tikai gurķus, bet arī tomātus un dārzeņu asorti. Trīs litru burkai ņem 1,5 kg tomātu, pētersīļu zariņu, lietussargu dilles, divas ķiploka daiviņas, divas paprikas un vienu mārrutka lapu.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

1,5 litriem marinādes vajadzēs 3 ēdamkarotes sāls, 6 ēdamkarotes cukura, 9 ēdamkarotes 9% galda etiķa, piecus melno piparu graudus, trīs smaržīgos piparus, trīs krustnagliņas un divas lauru lapas.

Nomazgājiet tomātus un ar dakšiņu caurduriet tos pie kāta. Burku apakšā liek pētersīļus, dilles un ķiplokus. Cieši sakārtojiet tomātus. Pievienojiet divus paprikas un mārrutku gabalus.

Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, pārklāj ar vāku un atstāj uz 15–20 minūtēm. Katliņā notecina ūdeni no burciņām, pievieno sāli, cukuru, etiķi, melnos un smaržīgos piparus, krustnagliņas un lauru lapu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes.

Ielejiet marinādi burkās un aizveriet vākus. Apgrieziet un otrādi un uzglabājiet istabas temperatūrā.

Lasi vēl: Trīs zvaigžņu zīmes 2024. gada augustā būs neapturamas, neskatoties uz pagātnes grūtībām

Tagad pastāstīsim par fantastisku tomātu marinādi..

Piekrītiet, ka pat aukstajā sezonā ir patīkami izbaudīt tomātu bagātīgo garšu. Marinētus tomātus katru gadu aizveru pēc savas mīļās vecmāmiņas receptes.

Diemžēl šī gada maijā viņa aizgāja mūžībā… bet viņas receptes un atmiņa dzīvos mūžīgi un tiks nodota no paaudzes paaudzē. Priecāšos, ja arī jums patiks manas vecmāmiņas recepte.

Sterilizēju burkas elektriskajā cepeškrāsnī. Man tas ir vieglākais veids. Ievietojiet tīras un sausas burkas ar kakliņu uz leju, vienmēr aukstā krāsnī. Vākus liekam vienu pie otra, bet bez gumijām. Uzstādiet temperatūru uz 150 grādiem un sterilizējiet 3 litru burkas 25 minūtes.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment