Rudens ieradīsies pirms laika: līdz šīs nedēļas beigām pamatīgs aukstums pārklās dažus Eiropas reģionus

Austrumeiropas un Centrāleiropas reģionu iedzīvotājus gaida laikapstākļu pārsteigumi. Kā norāda Hidrometeoroloģijas ārzemju centra zinātniskais vadītājs Vilfands, nedēļas sākumā šajos reģionos ievērojami pazemināsies gaisa temperatūra.

Austrumeiropas iedzīvotāji var sagaidīt vēsus laikapstākļus, jo termometri nerādīs augstāk par 17-19 grādiem, kas ir par 4 grādiem zem klimatiskās normas.

Arī Centrāleiropas apgabalā prognozē aukstu laiku. Tur iedzīvotāji novēros temperatūru 22-25 grādu robežās, kas ir nedaudz zemāka par normu šim periodam.

Tomēr šie laikapstākļi var šķist diezgan komfortabli cilvēkiem, kuri izvēlas izvairīties no karstuma.

Tajā pašā laikā Ziemeļeiropas iedzīvotājiem paveiksies labāk. Šajā reģionā temperatūra pietuvosies normai, bet dažos apgabalos pat pārsniegs tās. Tiek prognozēta 25-30 grādu temperatūra, kas ir 1-2 grādus virs normas.

Bet Dienvideiropas un Rietumeiropas iedzīvotājiem vajadzētu sagatavoties, ka īsts karstuma vilnis turpināsies. Tur temperatūras vērtības var sasniegt 33-34 grādus pēc Celsija.

Tomēr tas nebūs viss..

Lasi vēl: Zināmais latviešu zvaigžņu speciālists sola valstij smagus brīžus saistībā ar laikapstākļiem tuvākajā laikā

Jaunajā darba nedēļā daudzos valsts reģionos gaidāms mākoņains laiks, ko pavadīs nokrišņi.

Līdz ar to daudzviet gaidāmas lietusgāzes, ko vietām pavadīs krusa. Vidus Austrumeiropas reģionā gaidāmas lokālas, bet intensīvas lietusgāzes.

 

Būs grūti: Šīs 3 zvaigžņu zīmes saskarsies ar grūtībām sākot no 2024. gada 3. augusta

Valsts ziemeļrietumu iedzīvotāji piedzīvos nestabilus laikapstākļus. Tas būs saistīts ar uzreiz divu atmosfēras veidojumu – anticiklona un ciklona – ietekmi. Kā atzīmēja sinoptiķi, nedēļas sākumā daudzviet apgabalos gaidāmas stipras lietusgāzes ar pērkona negaisu.

Ciklons skars arī centrālo daļu. Šeit no Baltijas tuvojas ciklons, kas novedīs pie mākoņainības. Austrumeiropas iedzīvotājus gaida biežas lietusgāzes un pērkona negaiss.

Lasi vēl: Zināmais latviešu zvaigžņu speciālists sola valstij smagus brīžus saistībā ar laikapstākļiem tuvākajā laikā

Vēl nopietnāka situācija ir Tālo Austrumu dienvidos. Šeit gaidāmi uzreiz trīs atmosfēras virpuļi. Meteorologi sola, ka vairāk lietus šeit būs nedēļas pirmajā pusē.

Otrajā pusē nokrišņi gaidāmi tikai vietām. Vienlaikus nedēļas pirmajā pusē gaiss iesils līdz +25, bet vietām līdz +35 grādiem, un pēc lietavām temperatūras fons pazemināsies līdz +20…+25 grādiem.

Sinoptiķis runāja par laikapstākļiem 2024. gada augustā – prognozes nav iepriecinošas un par to parunāsim tālāk.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment