Tautas zīmes 13. jūlijam: ko vajadzētu darīt, lai izvairītos no nelaimes un problēmām

Pie senajiem slāviem šajā laikā bija pieņemts rīkot trokšņainus svētkus, peldēties un zvejot. Arī mūsu senči zināja diezgan daudz aizliegumu, par kuru pārkāpšanu esot bijis iespējams zaudēt veiksmi, veselību un pat dzīvību. Daži no tiem ir saglabājušies līdz mūsdienām.

Tautas zīmes 13. jūlijam: ko nedrīkst darīt

Senos laikos tika teikts, ka Pētera un Pāvila dienā nekādā gadījumā nedrīkst ar nevienu strīdēties. Neuzmanīgs vārds var liktenīgi aizvainot cilvēku, un izlīgt ar viņu nākotnē būs ļoti, ļoti grūti. Ja kāds nāk pie jums lūgt piedošanu, neaizdzeniet viņu projām: citādi visu gadu pavadīsiet vienatnē.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Iespējams, ka 13. jūlijā kāds radinieks vai draugs vērsīsies pie jums pēc palīdzības. Nenovērsies no lūdzēja, citādi drīz vien pats nonāksi trūkumcietēja vietā. Ja kāds paziņa tev lūdz naudas summu, tev vajadzētu izpildīt viņa lūgumu. Šajā dienā ir svarīgi būt dāsnam, tāpēc noteikti dodiet ubagiem.

Mūsu senči uzskatīja, ka visi darbietilpīgie darbi jāpabeidz pirms svētkiem, tāpēc Apustuļu dienā labāk neķerties pie tīrīšanas vai dārza darbiem. Atriebība par nepaklausību var būt nopietna kaite.

Tiekoties ar draugiem vai pulcējoties pie viena galda, nepārēdieties un nelietojiet pārmērīgi alkoholu. Sakarā ar to dzīvē var sākties melnā josla.

 

Tautas zīmes 13. jūlijam: ko drīkst darīt

Mūsu senči Pētera un Pāvila dienu uzskatīja par svētkiem, tāpēc rīkoja trokšņainus svētkus. Ticīgi cilvēki turpina ierobežot sevi ēdienu izvēlē.

Senos laikos pēc Apustuļu dienas sākās kāzu sezona. Puiši un meitenes, kuri vēl nav izlēmuši precēties, varēja labāk iepazīt viens otru. Neprecētajiem ir iespēja satikt savu likteni. Tagad ir labvēlīgs laiks mīlas lietām.

Lasi vēl: Jūs nevarat gulēt uz tā: 5 pazīmes, ka ir pienācis laiks izmest jūsu spilvenu

Mūsu senčiem pastāvēja ticējums, ka 13. jūlijā ir jāsatiek rītausma. Tad uz mājām atnāks laime.

Tāpat šo dienu uzskatīja par labu dienu makšķerēšanai. Daudzi cilvēki ar makšķeri devās uz ūdenskrātuvēm cerībā uz bagātīgu lomu, jo par savu patronu uzskatīja svēto Pēteri.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment