Divas ļoti ātri pagatavojamas putriņas brokastīs ko pasniegt, gan sev, gan ģimenei

Ko tu parasti ēd brokastīs? Mūsu ģimenē šī parasti ir viena no trim putrām, ar kuru receptēm vēlos dalīties šajā rakstā. Šīs putras ir ļoti ātri pagatavot. 

Auzu pārslas

Tas ir visātrāk sagatavojams. Plauktos ir graudaugi ar dažādu gatavošanas laiku. Protams, putra ar 5 minūšu atzīmi izcepsies ātrāk, taču vienmēr ņemam pakas ar 15-20 minūšu atzīmi.

Auzu pārslas 3 porcijām:

Auzu pārslas 90 g

Cukurs 30 g (3 tējk.)

Sāls 4 g (1/2 tējk.)

Ūdens 250 g (1 ēdamkarote)

Piens 500 g (2 ēdamkarotes)

Uzlieku kastroli uz uguns, ieberu auzu pārslas, sāli un cukuru. Kamēr pievienoju ūdeni, sausās auzu pārslas sāk “grauzdēt”, parādās patīkams riekstu aromāts, vispirms pievienoju ūdeni, tad pienu.

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai uz vidējas uguns un samazina siltumu līdz minimumam. Tā, ik pa laikam apmaisot, vāru 15 minūtes, tad nogriežu uguni, pārklāju ar vāku un ļauju vēl 5 minūtes nostāvēties.

Rīsu putra

Es gatavoju gandrīz tāpat kā auzu pārslas. Viņai es izvēlos apaļus, nevārītus rīsus.

Rīsu biezputra 3 porcijām:

Apaļgraudu rīsi 170 g

Cukurs 30 g (3 tējk.)

Sāls 4 g (1/2 tējk.)

Ūdens 250 g (1 ēdamkarote)

Piens 500 g (2 ēdamkarotes)

Sviests 15 g (1 ēdamkarote)

Piena putrai es rīsus nekad nemazgāju, bet gatavoju tāpat kā auzu pārslas, tikai man jāvāra nevis 15, bet 20 minūtes. Es parasti neuzstādu taimeri, bet vienkārši stāvu tuvumā, salieku sviestmaizes, vāru tēju un pārbaudu rīsu gatavību.

Lasi vēl: “Otrā pusē”: kā viņsaulē aizgājušie tuvinieki sazinās ar dzīvajiem un kādi ir signāli no citas pasaules

Kad rīsi ir pilnībā gatavi, pievieno nelielu gabaliņu sviesta, nogriež uguni, pārklāj ar vāku un ļauj nostāvēties 5 minūtes.

Labu apetīti!

 

Leave a Comment