Tik Gardas kotletes nebūs ēdusi pat tava vecmāmiņa – Šīs vienkārši izkusīs Tavā mutē

Kotletes bieži tiek pagatavotas tomātu mērcē, kas ir populārs un tradicionāls veids, kā šis ēdiens tiek baudīts daudzās mājsaimniecībās.

Tomātu mērce piešķir kotletēm bagātīgu un nedaudz saldenu garšu, kas lieliski sader ar gaļas sulīgumu. Tomēr, lai gan tomātu mērce ir lieliska izvēle, kotletēm ir arī citas lieliskas garšas kombinācijas, kas ļauj variēt šī ēdiena pagatavošanas veidus.

Viens no izcilākajiem alternatīvajiem veidiem, kā pasniegt kotletes, ir izmantot skābā krējuma mērci. Skābā krējuma mērce piešķir kotletēm krēmīgu un viegli skābenu garšu, kas lieliski papildina gaļas struktūru un aromātu. Šī mērce rada īpaši mājīgu un sildošu ēdiena sajūtu, kas ir piemērota gan ikdienas vakariņām, gan īpašākām maltītēm.

Lai pagatavotu kotletes skābā krējuma mērcē, ir vairāki veidi, kā to izdarīt. Vienkāršākais veids ir pagatavot klasiskas kotletes no maltas gaļas, pievienojot tai sīpolus, ķiplokus, garšvielas un dažus drupinātus maizes gabaliņus vai rīvmaizi, lai masa būtu viendabīgāka. Kotletes var cept uz pannas līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm.

Kamēr kotletes cepas, var pagatavot skābā krējuma mērci. Sāciet ar to, ka uz pannas apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku līdz tie kļūst caurspīdīgi un mīksti.

Tad pievienojiet skābo krējumu, dažus ēdamkarotes ūdens vai buljona, lai mērce nebūtu pārāk bieza, un garšvielas pēc jūsu izvēles, piemēram, sāli, piparus, dilles vai pētersīļus.

Kad viss ir labi sajaukts un sasilis, varat iemērkt jau pagatavotās kotletes mērcē un atstāt uz lēnas uguns vēl dažas minūtes, lai kotletes uzsūktu mērces garšas un aromātus.

Papildus skābā krējuma mērcei, kotletes var variēt ar dažādām piedevām un mērcēm. Piemēram, sēņu mērce ir vēl viena lieliska izvēle, kas piešķir kotletēm dziļāku un zemes garšu. Arī sinepju vai mārrutku mērces var būt lielisks papildinājums, ja vēlaties piešķirt ēdienam nedaudz asumu un pikantumu.

Kotletes ir ļoti universāls ēdiens, kas viegli pielāgojas dažādām garšu kombinācijām. Ja esat pieraduši pie kotletēm tomātu mērcē, tad noteikti izmēģiniet arī citas variācijas, piemēram, skābā krējuma mērci.

Tas ne tikai ļaus izbaudīt kotletes jaunā garšu gammā, bet arī sniegs iespēju atklāt jaunas iecienītākās kombinācijas. Kopumā, kotletes ar skābā krējuma mērci ir lielisks veids, kā dažādot ikdienas maltīti un iepriecināt ģimeni ar jaunu un garšīgu ēdienu.

Maltā gaļa – 500 g Olas – 1 gab. Sīpoli – 2 gab. Ķiploki – 4 krustnagliņas Skābais krējums – 250 g Rīvmaizes – 3 ēd.k. karotes Augu eļļa – 3 ēdamk. karotes (cik daudz tas prasīs) Sāls – 1 tējkarote (pēc garšas) Pipari – 0,25 tējkarotes (pēc garšas)

Sakumā jāsāk gatavot produkti visai masai :

Maltajai gaļai jābūt treknai (citādi kotletes būs sīkstas), malto liellopa gaļu un cūkgaļu labāk sajaukt uz pusēm.

Kā pagatavot kotletes krējuma mērcē

Sīpolu nomizo, nomazgā un smalki sagriež. Mēs to sadalām divās daļās.

Ķiplokus nomizo un smalki sagriež.

Sajauc malto gaļu, bļodā liek vienu smalki sagrieztu sīpolu, olu, rīvmaizi, sāli un piparus.

Visu kārtīgi samaisa un ilgi, saputo malto gaļu, atstāj uz 20 minūtēm vaļā.

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment