Magnētiskās vētras 2024. gada jūnijā: vasaras sākumā būs ļoti vētrains laiks

Jūnijs sāksies ar spēcīgām magnētiskām vētrām, ko izraisīs X klases 1,45 Saules uzliesmojums. Šādi uzliesmojumi ir lielākie un spēcīgākie.

Vidēji šāda līmeņa uzliesmojumi notiek līdz 10 reizēm gadā. Kad jūnijā būs magnētiskās vētras un kādi noteikumi palīdzēs justies labāk, lasiet tālāk!

Kas ir magnētiskā vētra

Dažādi sprādzieni un uzliesmojumi uz Saules, kas notiek regulāri, izraisa liela Saules enerģijas daudzuma izdalīšanos kosmosā. Tā sastāv no lādētām daļiņām (protoniem un elektroniem), kas var ļoti ātri izplatīties kosmosā, tostarp virzienā uz Zemi. Kad šīs daļiņas sasniedz Zemes magnētsfēru, rodas aktivitāte, ko sauc par magnētisko vai saules vētru.

3. jūnijā izšķirsies šo zodiaka zīmju liktenis. Planētu parāde, kas notiek reizi 20 gados, uz visiem laikiem mainīs viņu dzīvi

Magnētiskajām vētrām ir sava klasifikācija, kur K-indekss 1 ir vājākā aktivitāte, kas cilvēkam ir nemanāma, bet K-indekss 9 ir spēcīga sarkanā līmeņa magnētiskā vētra, kas spēj izraisīt ne tikai cilvēku pašsajūtas pasliktināšanos, bet arī ziemeļblāzmas un iekārtu darba traucējumus.

Sarkanā līmeņa vētru laikā (no K indeksa 5 līdz K indeksam 9) var rasties sakaru avotu – torņu, satelītu, radiofrekvenču, GPRS – darbības traucējumi.

Magnētiskās vētras jūnijā

Saskaņā ar NOAA, TESIS satelītu sistēmu un starptautisko meteoroloģisko laboratoriju visā pasaulē datiem, jūnijā gaidāmas sekojošas magnētiskās vētras:

2.-4. jūnijs – nenozīmīgas magnētiskās vētras

8.jūnijs – vāja magnētiskā vētra ar K indeksu 3.

9.jūnijs – mērena magnētiskā vētra, K indekss 4.

11.jūnijs – mērena magnētiskā vētra, K-indekss 4.

  1. jūnijs – vāja magnētiskā vētra, K-indekss 3.

15.jūnijs – spēcīga magnētiskā vētra, K-indekss 5-6

22.- 23. jūnijs – spēcīga magnētiskā vētra, K-indekss 5-6.

28.-30. jūnijs – mērena magnētiskā vētra, K-indekss 4.

Lasi vēl: Latviju satricina ļoti skumja ziņa! Mūžībā devies Latvijā ļoti populārs sportists

 

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, ko tas viss nozīmē un kā rīkoties attiecīgās dienās

Leave a Comment