Gaidāma karsta vasara: “Vismaz viens gads pirms 2026. gada būs vissiltākais vēsturē”, bet ir viens BET

Ne tikai astrologi un svētie prognozē, dažkārt arī zinātnieki paredz nākotni. Taču viņu prognozes ir praktiskākas, piemēram, attiecībā uz laikapstākļiem.

Saskaņā ar prognozēm līdz 2026. gadam ar 93% varbūtību viena vasara pārspēs temperatūras rekordus. Un pie tā ir vainojams El Ninjo.

Kas ir El Ninjo?

El Ninjo ir ūdens temperatūras izmaiņas Klusā okeāna daļā, kas var ietekmēt arī klimatu. Cits nosaukums ir Dienvidu svārstības.

Tā sekas ir karstuma viļņi, sausums. El Ninjo var ilgt vidēji no 3 līdz 8 gadiem, bet tā ilgumu un stiprumu nevar paredzēt.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

 

Spēcīgāko El Ninjo mēs piedzīvojām 1997. un 1998. gadā, bet 2016. gadā tika pārspēti temperatūras rekordi. El Ninjo nomaina La Ninjo. Pašlaik mēs dzīvojam šajā periodā, taču varam runāt par vāju dienvidu svārstību fāzi, taču zinātnieki uzskata, ka La Ninjo periods beidzas.

Kāds ir rezultāts? Saskaņā ar Apvienotās Karalistes Meteoroloģijas biroja ilgtermiņa prognožu vadītāja, klimatologa Adama Skaifa teikto jau 2023. gads bija ļoti karsts.

Lasi vēl: Visu laiku glabājiet lauru lapu guļamistabā – izlasot šo, tu sapratīsi kāpēc tas ir tik svarīgi!

Tomēr El Ninjo ietekmi izjutām ne uzreiz, īstus temperatūras rekordus vajadzētu gaidīt šogad. Tas nozīmē, ka gaidāms viens no sausākajiem periodiem, un visgrūtāk būs Indijai, Indonēzijai, Ķīnai, Āfrikai un daļai ASV.

La Ninjo turpinās kopš 2020. gada septembra, kopš tā laika Klusā okeāna centrālās un austrumu ekvatoriālās daļas virskārtas temperatūra ir zema.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment