90 gadu vecumā mūžībā devies izcils ārsts; viņa sirds apstājās slimnīcā

Mediji paziņojuši skumju ziņu par izcila un slavena bērnu ārsta došanos mūžībā. Skumjā ziņa izskanējusi tikai šodien. 

Krievijā ir grūti satikt cilvēku, kurš nezina, kas ir Oskars Krauze. Par viņa zelta rokām un sirdi klīst leģendas. Ārsts atdeva savu veselību un dzīvesprieku tūkstošiem jauno Krievijas iedzīvotāju un ne tikai.

Oskars Krauze dzimis 1932. gada 29. novembrī Magņitogorskā, kur viņa vecāki ieradās, lai piedalītos pirmā piecgades plāna īstenošanā.

1942. gadā vecākus arestēja: māte no Sibīrijas nometnes tā arī neatgriezās, bet tēvs pēc atbrīvošanas 1952. gadā tika nosūtīts uz Vologdas apgabala Tarnogskas rajonu, kur jau vairākus gadu desmitus ir dzīva viņa labā medicīniskā slava.

1950. gadā uzreiz pēc skolas beigšanas Oskars iestājās 2. Maskavas Medicīnas institūtā Pediatrijas fakultātē. Oskars Krauze pēc institūta beigšanas devās uz Tarnogu, lai nomainītu tēvu rajona pediatra darbā.

No 1961. līdz 1968. gadam viņš strādāja mājās Magņitogorskā par bērnu ķirurgu. 1968. gadā viņš atgriezās Čerepovecā, kur realizēja savu galveno ideju par tresta “Čerepovecas metalurgs” bērnu medicīnas nodaļas izveidi.

Lasi vēl: 31. oktobris – izsaki vēlēšanos, bet dari to ļoti uzmanīgi, jo šī diena ir nelabvēlīga enerģētiskajā ziņā

Jāmin, ka ārsts bieži devās ārpus Krievijas robežām, lai arī ārzemēs palīdzētu bērniem. Viņš uzskatīja, ka bērni ir mūsu nākotne un viņiem ir jāpalīdz jebkurā pasaules malā. Arī ārzemnieki ar prieku atcerās šo dakteri un viņa prasmes.

 

Arī interesanti: Izskanējusi skumja ziņa par tautā iemīļoto aktieri Rūdolfu Plēpi

Leave a Comment