86 gadu vecā aktrise Olga Dreģe ir emociju pārņemta: ”Apzinos, ka man jāgatavojas dzīves noslēgumam”

Pavisam drīz Dailes teātris noslēgs sezonu, un aktieri varēs doties pelnītā atpūtā. Tomēr leģendārā aktrise Olga Dreģe par atvaļinājumu pat nedomā.

Šajā vasarā Dreģe ir aicināta piedalīties Ulda Marhileviča un Māras Zālītes dziesmuspēlē “Tobāgo!”, un pašlaik notiek aktīvi mēģinājumi. Lai arī ir ļoti noslogota, aktrise atzīst, sarunā ar kādu izdevumu, ka par šo faktu tikai priecājas. Viņas dzīve ir pārpildīta.

Viņa pārliecinājusies, ka gadu skaits skatuvei nav nekāds šķērslis. Turklāt viņa joprojām ir labā fiziskā formā un arī jūtas ļoti labi, tādēļ nedomā mest mieru savai karjerai, bet gan to tik pat aši turpināt kā līdz šim.

”Es esmu piedzīvojis šādus skrējienus visu savu mūžu. Man vienmēr ir bijis pietiekami daudz enerģijas, spēka, gribasspēka un prāta. Tomēr ir grūti akceptēt vecuma mainīgos aspektus. Es piekrītu, ka ir laiks dot ceļu jaunajiem un atiet malā. Tomēr teātrī es joprojām nejūtu, ka jaunie vēlētos mani nošķirt no tā. Tas ir tāpēc, ka es vienmēr esmu spējusi sadarboties ar visiem. Tas nav tikai klusējums, tas ir savstarpējas sapratnes un cieņas izpausme,” viņa saka ar smaidu.

Olga Dreģe arī atzīst, ka viņa nekad nav jutusies izsīkusi no publikas uzmanības. Atšķirībā no daudziem māksliniekiem, viņai nav bijusi vēlme bēgt no sabiedrības uz pasaules otru malu. “Man patīk būt skatītājam, būt daļai no šīs sabiedrības. Es labi jūtos pasākumos, kas notiek pilsētās un reģionos. Šīs tikšanās ar cilvēkiem klātienē ir kā patīkama saruna.”

“Protams, šajā vecumā aizdomājos arī par tādu lietu kā mūžība. Apzinos, ka man jāgatavojas noslēgumam. Bet, atskatoties uz to, ko dzīves laikā man izdevies paveikt, varu teikt, ka esmu laimīgs cilvēks,” tā stāsta Dreģe.

Lasi vēl: Diemžēl uz visiem laikiem sirds beigusi pukstēt kādai nozīmīgai Latvijas personībai un fantastiskai sievietei

Daudzi atbalstītāji šos vārdus izlasot ļoti sabēdājās un vēl ilgu mūžu leģendārajai aktrisei arī turpmāk.

Atgādināsim, ka Olga Dreģe nenoliedzami ir latviešu teātra un kino leģenda, kas sevī iemieso Dailes teātra režisora, Eduarda Smiļģa skatuves ideālu. Viņa ir perfekta un ļoti inteliģenta aktrise! Visu cieņu!

 

Leave a Comment