85 gadu vecumā miris ietekmīgs mākslinieks; ģimene tikai tagad ir gatava pateikt miršanas datumu

85 gadu vecumā aizsaulē devies talantīgs un ietekmīgs mākslinieks, kurš ar savu mūziku priecēja simtiem klausītāju. Tomēr ģimene tikai tagad ir gatava runāt detalizētāk par šo sēru vēsti. 

85 gadu vecumā miris komponists Andželo Badalamenti, kurš vislabāk pazīstams ar mūziku seriālam Twin Peaks, filmām Blue Velvet, Mulholland Drive, The Beach un Lost Highway.

Badalamenti mūžībā aizgāja 11. decembrī. Pēc viņa brāļameitas Frensisa teiktā, viņš nomira dabīgā nāvē savās mājās Ņūdžersijā kopā ar ģimeni.

Andželo Badalamenti dzimis 1937. gadā Bruklinā imigrantu ģimenē no Itālijas un jau bērnībā sāka mācīties mūziku. Astoņdesmito gadu vidū Badalamenti sāka sniegt dziedāšanas nodarbības aktrisei Izabellai Rosselīni un tajā pašā laikā satikās ar Deividu Linču. Viņu pirmā sadarbība bija filma “Blue Velvet”.

Badalamenti arī rakstīja mūziku filmām A Nightmare on Elm Street 3, City of Lost Children, The Road to Arlington, The Long Engagement.

Lasi vēl: 1.marts tuvojas: VID izplata svarīgu paziņojumu visiem, kuri vēlēsies aizpildīt ienākuma deklarāciju

Komponists sadarbojies ar tādiem slaveniem māksliniekiem kā Pet Shop Boys, Deivids Bovijs, Pols Makartnijs, Marianne Faitfull, Liza Minnelli un citiem.

 

Leave a Comment