1.marts tuvojas: VID izplata svarīgu paziņojumu visiem, kuri vēlēsies aizpildīt ienākuma deklarāciju

Drīz būs 1.marts un tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāji varēs sākot no šī datuma aizpildīt VID ienākuma deklarācijas. Šogad pārstāvji ir laicīgi izplatījuši šo paziņojumu iedzīvotājiem. 

Lai gan varētu būt dažas izmaiņas gada ienākumu deklarāciju iesniegšanas veidā, VID norādījis, ka lielākoties process paliks tāds pats kā pērn. Deklarāciju var iesniegt ne tikai par nākamo gadu, bet arī par iepriekšējiem gadiem, lai saņemtu nodokļa atmaksu.

VID pārstāvji informē darba devējus, ka nākamgad, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, var nākties maksāt lielāku nodokli, ja rezumējošā kārtībā aprēķinātais nodoklis būs lielāks par 2022.gada laikā avansā samaksāto nodokli.

Lasi vēl: “6 darbības sapņos, kas liecina – tavā dzīvē drīz iestāsies laimīgs laiks”; Tikai notici labajam!

No 1. marta iedzīvotāji var iesniegt gada ienākumu deklarāciju, lai par attaisnotajiem izdevumiem no valsts atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli. Taču daudziem iedzīvotājiem joprojām būs jāiesniedz gada ienākumu deklarācija.

Visiem iedzīvotājiem ir svarīgi sekot līdzi saviem iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumiem un pārliecināties, ka tie atbilst viņu prognozētajiem kopējiem gada ienākumiem. Atkarībā no valsts nodoklis var tikt atmaksāts vai samaksāts, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

 

Leave a Comment