8.martā senos laikos mūsu senči svinēja tautas dienu: Lūk, ko jādara šajā dienā, lai būtu ilga un stipra veselība!

Šī diena tiek uzskatīta par ļoti maģisku dienu. Bieži vien tā bija pirmā īsti pavasara diena. Saskaņā ar tautas pareģojumiem saules gaismai svētku dienā piemīt dziedinošas un atjaunojošas īpašības.

Bieži vien tā bija pirmā īsti pavasara diena. Saskaņā ar tautas pareģojumiem saules gaismai svētku dienā piemīt dziedinošas un atjaunojošas īpašības.

Lai iegūtu labu veselību, šajā dienā ir vērts doties ārā un skatīties uz sauli, kā arī ieteicams saules gaismā iznest sēklas, lai iegūtu labu ražu. Mājās šajā dienā logus neaizsedza ar aizkariem.

Ļoti laimīga zīme ir redzēt stārķi vai lakstīgalu šajā tautas svētku dienā. Un, ja šie putni šajā dienā ielidojuši pagalmā vai sākuši veidot ligzdu pie mājas, ģimenē drīzumā būs jauns papildinājums. Par lielu grēku tiek uzskatīts iznīcināt lakstīgalas ligzdu.

Lasi vēl: Eirovīzija 2024: bukmeikeri nosauc zaudētājus, kuri pēc viņu domāt pilnīgi noteikti neuzvarēs – kā ar Latviju?

 

Izpildiet šo testu:

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu (tev būs tikai 30 sekundes) un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 61%

0%

 

Tautas svētki 8. martā tiek uzskatīti par labu datumu makšķerēšanai, kā arī akas rakšanai un iesvētīšanai.

Mūsu senči šajā dienā cepeškrāsnī cepa maizi, lai paātrinātu pavasara atnākšanu. Tāpat šajā datumā dārzā izkarināja putnu būrīšus un piepildīja tos ar ēdienu, jo ticēja, ka putni nes pavasari uz savām astēm.

Kāda zīme ir šai dienai? 

Šodien dzimis cilvēks pēc zīmes ir Zivis. Šīs dienas dzimšanas dienas zēni pēc dabas ir zinātkāri un mērķtiecīgi, sapņaini, romantiski, mazliet naivi.

Viņi saskata cilvēkos vislabākās īpašības. Piemīt nestabila pašapziņa un neveiksmes gadījumā viegli nolaiž rokas. Viņus nevar saukt par drosmīgiem un apņēmīgiem, taču viņiem ir laba sirds.

Lasi vēl: Eirovīzija 2024: bukmeikeri nosauc zaudētājus, kuri pēc viņu domāt pilnīgi noteikti neuzvarēs – kā ar Latviju?

 

Lasi arī: Tu droši vien nokritīsi no krēsla, kad uzzināsi, kādu atlaišanas pabalstu dabujusi bijusī VID ģenerāldirektore Jaunzeme

Bet meitenes dzimušas šajā dienā būs ļoti skaistas, talantīgas un azartiskas. Viņas visu dzīvi turēsies pie savas ģimenes un nepametīs to nelaimē nekad.

Tomēr šai dienai ir arī stingri aizliegumi. Noskaidrosim kādi tie ir!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment