8 dārzeņi, kurus pietiek veikalā nopirkt tikai vienreiz, bet pēc tam var tos pats izaudzēt mājās

Visi mīl salātus ar svaigiem dārzeņiem. Jo īpaši aktuāli tas ir aukstajā gada laikā, kad vēl nav pieejami dārza labumi. Ko darīt, ja gribās kaut ko svaigu, bet lielveikalā pirkt zaļumus, kas apstrādāti ar ķimikālijām negribās?

Vienmēr pastāv iespēja tos izaudzēt mājās, jo vairums no tiem ļoti ātri dīgst ūdenī un dod jaunu ražu.

Šāda neliela oranžērija nodrošinās jums neizsīkstošu vitamīnu avotu, kas ir tik nepieciešams mūsu ķermenim, bet aukstajā sezonā tik ļoti trūkst. Tas palīdzēs piešķirt spēku jūsu veselībai katru dienu.

Lūk, 8 dārzeņi, kurus pietiek vienreiz nopirkt, bet pēc tam ir viegli izaudzēt mājas apstākļos!

 

Baziliks

Novietojiet nelielu 3-4 cm garu baziliku stikla glāzē ar ūdeni tiešā saules gaismā. Kad tā apmērs dubultojas, jūs varat stādīt augu augsnē. Baziliks būs sulīgs un veselīgs.

Garša: Bazilika pievieno unikālu garšu ēdieniem. Tās garša var būt gan salda, gan viegli pikanta, padarot to piemērotu gan siltiem, gan aukstiem ēdieniem.

Antiseptiska un pretiekaisuma iedarbība: Bazilika satur daudzas veselībai noderīgas ķīmiskas vielas, kas var būt noderīgas kā dabīgs pretiekaisuma un antiseptisks līdzeklis.

Bagātīgs ar antioksidantiem: Bazilika satur antioksidantus, kas palīdz aizsargāt šūnas no brīvo radikāļu bojājumiem un var uzlabot veselību.

 

Loki

Loki labi augs, ja tos atstās nelielā glāzē ar saknēm ūdenī. Telpai, kurā tiek novietota glāze, jābūt labi apgaismotai.

 

Ķiploks

Ķiploku asni labi dīgst ūdens glāzē. Ķiploka asni ir ļoti maigi pēc garšas, un tos var lieliski pievienot salātiem un mērcēm.
Pak čoi jeb Ķīnas kāposts.

Labi apgaismotā telpā ievieto auga saknes ūdenī. Turi tās ūdenī 1-2 nedēļas, pēc tam var pārstādīt kāpostu podiņā. Tur tas izaugs par veselu kāpostu.

Antioksidanti: Ķiploks satur antioksidantus, kas aizsargā šūnas no brīvo radikāļu bojājumiem un var palīdzēt aizkavēt novecošanās procesus.

Antibiotiskas īpašības: Ķiploks ir pazīstams ar savām dabiskajām antibiotiskajām īpašībām, kas var palīdzēt cīnīties pret dažādiem infekcijas izraisītājiem.

Lasi vēl: “Vakar cienījamā vecumā aizsaulē devās viens no slavenākajiem treneriem.”; Viņš atmiņā paliks daudziem sportistiem

Pretvīrusu īpašības: Ķiploks var palīdzēt samazināt vīrusu infekcijas risku un uzlabot veselību.

Dažādas uztura priekšrocības: Ķiploks satur daudz vitamīnu un minerālvielu, tostarp B vitamīnus, mangānu, dzelzi un fosforu, kas ir svarīgi normālai ķermeņa darbībai.

Aromāts un garša: Ķiploks pievieno bagātīgu garšu un aromātu dažādiem ēdieniem un padara tos garšīgākus.

 

Nākošos dārzeņus skaties lasot tālāk

 


Burkāni

Nogrieztas burkānu augšdaļas labi iegremdē ūdenī. Pēc neilga laika iegūsi spilgtus zaļumus slātiem.

Bagātīgs ar vitamīniem un minerālvielām: Burkāni ir bagāti ar A vitamīnu, kas ir svarīgs redzei, un C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu. Tāpat burkāni satur B vitamīnus, kā arī minerālvielas, piemēram, kāliju un mangānu.

Augsta šķiedrvielu saturs: Burkāni ir bagāti ar šķiedrvielām, kas veicina pareizu kuņģa-zarnu trakta darbību un var palīdzēt regulēt zarnu kustību.

Antioksidanti: Burkāni satur antioksidantus, piemēram, beta-karotīnu, kas palīdz aizsargāt šūnas no brīvo radikāļu bojājumiem un saules iedarbības.

Selerija

Nogrieziet selerijas bāzi un novietojiet to traukā ar siltu ūdeni, turi trauku saulē. Kad lapas sāks augt pamatnes vidū, tad to var pārstādīt.

Asinsvadu veselība: Selerijā esošās komponentes var palīdzēt samazināt asinsspiedienu un uzlabot asinsvadu veselību, kas var būt noderīgi sirds un asinsvadu slimību riska samazināšanai.

Mazina urīna izdalīšanu: Selerijas saknes tiek izmantotas tradicionālā medicīnā kā līdzeklis pret pārmērīgu urīna izdalīšanos.

Dabīga svaiga elpa: Selerija var palīdzēt uzlabot elpas svaigumu un mazināt nepatīkamu elpu.

Augs satur līdzekli, ko sauc par apiolu, un tas var ietekmēt cilvēkus. Neskaidrību gadījumā sazinieties ar savu ārstu, ja plānojat lietot seleriju lielos daudzumos vai pastāv jebkādas veselības problēmas.

 

Romiešu salāti

Salāti atkal atdzīvojas, ja tos dažas dienas notur ūdenī. Ūdenim jāapklāj puse no auga. Pēc tam uzreiz parādīsies jaunas lapas un augu varēs atkal iestādīt zemē.

Lasi vēl: 50 gadu vecumā, 31.oktobrī aizsaulē devies talantīgs un aizrautīgs aktieris; iemesls arī ir zināms

Koriandrs jeb kinza

Koriandrs lieliski aug ūdenī. Pamēģiniet to iestādīt un aromātiskais augs uzreiz jūs iepriecinās ar bagātīgiem zaļumiem.

Leave a Comment