76 gadu vecumā mūžībā devies izcils mākslinieks un zināmas filmas režisors: ”Viņš cīnījās līdz pēdējam”

Šodien tika zināms par kādu nelaimi. 76 gadu vecumā mūžībā devies izcils mākslinieks un zināmas filmas režisors. Viņš cīnījās par savu dzīvību līdz pēdējam, tomēr diemžēl Dievs nolēma viņu paņemt pie sevis. 

Filmas “Little Giant of Big Giant” Krievijas režisors Nikolajs Dostals aizsaulē devies pēc cīņas ar smagu s.l.i.m.ī.b.u. Nikolajs Dostals nomira galvaspilsētas klīnikā. Slavenajam režisoram bija 76 gadi.

“Nikolajs Dostals nomira trešdien pulksten 18:10 (pēc Maskavas laika), par to mums pastāstīja viņa brālis,” paziņoja Kinematogrāfistu savienība. Tagad tiek lemts jautājums par atvadu vietu un datumu.

Lasi vēl: Šīs 3 zodiaka zīmes šajā nedēļā var izjust spēcīgu spiedienu no Visuma skarbās rokas

Nikolajs Dostals bija precējies ar kostīmu režisori Jevgeņiju Dostālu. Pāris izaudzināja trīs dēlus, kuri arī saistīja sevi ar kino. Par viņa filmām ir zināms ārpus valsts robežām. Viņš ir bijis arī citiem slaveniem režisoriem par piemēru. Viņš savu darbu darīja no sirds.

Kā mākslinieks Nikolajs Dostals savas karjeras laikā uzstājās piecās filmās. Pēc Kalika lentes sekoja Sea Tales, kur Dostals parādījās Hosē-Marijas Dametsas lomā.

Tad bija “Atmaksa”, “Ilfs un Petrovs brauca tramvajā”, “Vīrietis viņa vietā”. Radošās dinastijas pārstāvis rakstīja scenārijus filmām “Šura un Prosvirņaka”, “Es esmu pilnīgā kārtībā” un daudzas citas.

 

Leave a Comment