25. aprīlī mūžībā aizgāja dziedātājs, aktieris un sabiedriskais aktīvists: ”Viņš aizgāja savā mājoklī”

25. aprīlī mūžībā aizgāja dziedātājs, aktieris un sabiedriskais aktīvists. Viņš bija sabiedrībā ļoti labi zināms. Viņu dēvēja par cilvēku ar ”eņģeļa sirdi”, jo viņš palīdzēja visiem, kuriem vien spēja. 

Pēc tuvinieku aiziešanas daži cilvēki katru dienu apmeklē šī cilvēka pēdējo atdusas vietu, dāvājot ziedus un lej gaužas asaras, tomēr neapzināti pastiprinot savas sāpes.

Kristietība iebilst pret šādām darbībām, atzīstot to ietekmi uz indivīda, kā arī viņu radinieku garīgo un fizisko labklājību. Dzīvošana pagātnē kavē progresu, liedzot jaunu pieredzi ienākt cilvēka dzīvē.

Mīļotā cilvēka aiziešana ir cīņa par samierināšanu. Šis notikums ierodas bez brīdinājuma, noķerot mūs neapsargātus. Lai gan mēs zinām, ka visas būtnes ir mirstīgas, tomēr kad bēdas mūs cieši pārņem, ir grūti piekrist.

2023. gada 25. aprīlī mūžībā aizgāja dziedātājs, aktieris un sabiedriskais aktīvists Harijs Belafonte. Izdevumam The New York Times viņa aģents pastāstīja, ka 96 gadu vecais mākslinieks n.o.m.i.r.a savā Ņujorkas dzīvoklī sirds mazspējas dēļ.

Belafonte ir pazīstama kā aktīvs cīnītāja pret aparteīdu. 1985. gadā viņam bija ārkārtīgi liela nozīme ļoti veiksmīgā ieraksta “We Are the World” organizēšanā, kurā tika vākta nauda bada mazināšanai Etiopijā.

Kvinsijs Džounss, viens no diviem dziesmas producentiem, Belafonti nosauca par “karognesēju cīņā pret aparteīdu”. 70. gados viņš nešaubīgi bija viens no zināmākajiem cīnītājiem par Amerikas melnādaino cilvēku tiesībām.

Belafonte dzimis Hārlemā 1927. gada 1. martā jūrnieka un viņa sievas ģimenē. Māte bija no Jamaikas, un viņa strādāja par mājkalpotāju. Bērnībā Belafontes ģimene bija tik nabadzīga, ka viņš tika nosūtīts dzīvot uz Jamaiku, kur piecu gadu garumā viņš pārcēlās no mājas uz māju pie dažādiem radiniekiem.

Lasi vēl: No 1.-7.maijam šīs zodiaka zīmes sagaida ļoti neticami dzīves pavērsieni; esi gatavs!

Kad viņš atgriezās ASV, viņam bija neparasts akcents un disleksija, kas apgrūtināja mācīšanos skolā. Viņš pameta mācības, Otrā pasaules kara laikā pavadīja gadu jūras kara flotē un atgriezās Hārlemā. Kādu vakaru viņš apmeklēja izrādi Amerikas teātrī un iemīlējās teātrī. V

iņš pierakstījās uz nodarbībām Jaunās sociālo pētījumu skolas aktieru studijā un drāmas darbnīcā. Bet, lai varētu samaksāt par mācībām, viņš piepelnījās, dziedot popdziesmas vietējos naktsklubos.

 

Leave a Comment