2024. gada aprīlis būs nenormāls. Meteorologi ir paziņojuši jaunus datus par gaidāmo

Aprīļa sākums Latvijā būs vēss un sauss. Gaisa temperatūra paaugstināsies lēni, un mēneša pirmajā pusē varam sagaidīt gan lietu, gan sniegu, gan pat krusu, brīdina sinoptiķi.

Šīs nedēļas nogale pārsvarā būs saulaina un bez nokrišņiem, pūtīs dzestrs ziemeļu vējš. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1 grādam, bet dienās saule to sasildīs līdz +2..+7 grādiem.

Lasi vēl: VIDEO. Soctīklos nonācis video, kurā Keita Midltone pirmo reizi nofilmēta pēc “pazušanas” no sabiedrības, turklāt viņa nav viena pati…

Nākamnedēļ ciklonu ietekme pieaugs, tāpēc gaidāmi nokrišņi. Gaisa temperatūra paaugstināsies nedaudz. Naktīs zem mākoņainām debesīm tā nenoslīdēs zem +2..-3 grādiem, bet dienās nepārsniegs +2..+7 grādus. Savukārt, samazinoties mākoņu daudzumam, naktis kļūs vēsākas, bet dienas – nedaudz siltākas.

 

Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati liecina, ka aprīļa sākumā Latvijā gaidāms aukstākais laiks mēnesī, ar vidējo temperatūru vairākus grādus zem normas.

Mēneša vidū gaisa temperatūra paaugstināsies līdz nedaudz zem daudzu gadu vidējā rādītāja, bet mēneša beigās sasniegs klimatiskajai normai atbilstošu līmeni. Nokrišņu daudzums visa mēneša gaitā varētu būt normas robežās.

Lasi vēl: 20. marts ir diena, kad jūs varat mainīt savu likteni un visu savu nākotni pavērst tikai uz labo pusi

Aprīlis Latvijā parasti ir mainīgs mēnesis. Mēneša sākumā laiks parasti ir vēss un sauss, ar vidējo gaisa temperatūru ap +1..+4 grādiem.

Naktīs temperatūra var pazemināties līdz -5 grādiem, bet dienās paaugstināties līdz +10 grādiem. Mēneša gaitā gaisa temperatūra paaugstinās, un mēneša beigās vidējā temperatūra sasniedz +5..+7 grādus.

Nokrišņi aprīlī ir bieži, bet parasti nav ilgstoši. Mēneša vidējais nokrišņu daudzums ir 30-40 mm.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar pirmajām ziņām par to, kādi laika apstākļi Latvijā gaidāmi Lieldienās

Vējš aprīlī parasti ir mērens, no rietumiem vai ziemeļrietumiem. Sniega sega aprīļa sākumā parasti ir nokususi, izņemot valsts ziemeļaustrumu daļu. Mēneša gaitā sniega sega izzūd visā Latvijā.

 

Leave a Comment