2024. gada aprīlis būs nenormāls. Meteorologi ir paziņojuši jaunus datus par gaidāmo

Līdz pavasara vidum “nāks šausmas, kādu nav bijis kopš 1881. gada”. Šādus provizoriskus datus paziņoja sinoptiķi. Protams, viņi arī paskaidroja kas gaidāms. 

Jaunie sinoptiķu dati liecina, ka aprīlis laikapstākļu ziņā būs neparasts. Gaidāms kaut kas tāds, kas nav novērots jau vairākus gadu desmitus.

Marts lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu sākās ar siltu laiku, lai gan sākotnēji sinoptiķi nesniedza prognozes par siltu agru pavasari.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Tomēr aprīlī laikapstākļi sagādās nepatīkamu pārsteigumu centrālo reģionu iedzīvotājiem. Saskaņā ar Gismeteo datiem aprīļa sākumā laikapstākļi daļā Austrumeiropas būs ļoti nomācoši. Būs aptuveni +6 grādi, un dienā būs mākoņains laiks.

Lasi arī: Matemātisks piemērs, kas ir pārspējis vairāk nekā vienu gudru puisi; no trim iespējām lielākā daļa izvēlas nepareizo

Tajā pašā laikā gaidāms jauns nokrišņu daudzuma rekords: tie būs gandrīz katru dienu, un aprīļa pirmajā dekādē Austrumeiropas centrālajā daļā un citos reģionos pat uzsnigs slapjš sniegs.

Laikapstākļu novērojumi Austrumeiropā tiek veikti kopš 1881. gada, prognozētāji sagaida, ka klimata šausmas var atjaunot jaunu nožēlojamu rekordu. Laika apstākļi nebūs labāki arī dienvidu daļā.

Lasi vēl: Ir ļoti svarīgs iemesls kāpēc nekad sieva nedrīkst pati griezt savam vīram matus! Tu brīnīsies!

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm laikapstākļi Austrumeiropas iedzīvotājus pārsteigs jau marta beigās. Lai gan pirmais pavasara mēnesis būs salīdzinoši silts, sezonas vidū gaidāma atgriešanās pie ziemas. Centrālajos reģionos, piemēram, temperatūra šajā gadalaikā pazemināsies līdz -6°C.

Pavasara vidū gaidāmas spēcīgas laikapstākļu anomālijas. Vietām tiek prognozēta krusa, spēcīgs vējš un stipri nokrišņi. Tajā pašā laikā dienvidu reģionos būs vēja brāzmas, bet piekrastes rajonos – spēcīgas vētras.

Lasi vēl: Lieli jaunumi savulaik tik slavenās dziedātājas Martas Ritovas dzīvē

Saskaņā ar prognozēm pavasaris noslēgsies ar plašu temperatūras diapazonu. Ziemeļrietumos, piemēram, lietavas beigsies, un maija temperatūra būs daudz augstāka par normu. Dažviet pavasara beigas būs ļoti aukstas un ar salnām.

Bet kāds laiks ir gaidāms tieši pie mums, Latvijā? Noskaidrosim!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment