Ir ļoti svarīgs iemesls kāpēc nekad sieva nedrīkst pati griezt savam vīram matus! Tu brīnīsies!

Ir ļoti svarīgs iemesls kāpēc nekad sieva nedrīkst pati griezt savam vīram matus! Tam ir liela nozīme ģimenes dzīvē un nākotnē. 

 

Bībelē ir līdzība par Delilu un Simsonu. Simsons, varenais cīkstonis kurš izrādīja neparastu drosmi un spēku cīņā pret ienaidniekiem, sava spēka noslēpumu slēpa savos garajos matos.

Viņš nevienam par viņu nestāstīja; Simsons nespēja pretoties tikai Delilai, kas apbūra karotāju ar savu skaistumu. Filistiešu spiegs, uzzinājis, kā atņemt Simsonam spēku, iedeva viņam miegazāles un nogrieza matus, tādējādi palīdzot ienaidniekiem sakaut stipro vīru.

Šis stāsts ir tikai leģenda, bet tas radīja pārliecību, ka sieva, griežot vīram matus, atņem vīram spēku un enerģiju un saīsina dzīves gadus.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Pievērsīsimies slāvu mitoloģijai. Slāvi vienmēr audzēja garus matus. Biezas, kviešu krāsas, spīdīgas šķipsnas bija labas veselības un skaistuma simbols. Garās bizes līdz viduklim pēc laulībām tika pārklātas ar šalli, jo saskaņā ar uzskatiem matus bija nepieciešams slēpt.

Tikai vīram bija atļauts redzēt savu sievu “atsegtu”. Maģiski rituāli tika veikti ar matiem, tāpēc viņi nekad nemeta prom izķemmētos matus, bet mēģināja tos aprakt, piesaistot zemes spēku.

Lasi vēl: Trīs Zodiaka zīmes tuvākajā laikā atradīs savu likteni: Jums būs iespēja visu sākt no ”baltas lapas”

Saskaņā ar seno gudrību sievai, kura nolemj nogriezt vīra matus, ir jāsagatavojas nepatīkamām sekām. Mazākais no tiem ir strīds.

Daudz šausmīgāka ir pārliecība, ka dzīvesbiedru nākotnē var pārņemt briesmīgas kaites, kas var atnest nelaimes. Ticējumi arī vēsta, ka frizūra var atstumt vīrieti no sievas un novest pie nodevības.

Ezotēriķi arī uzskata, ka partneri nedrīkst griezt viens otram matus. Šī procedūra izjauc enerģijas lauku, padarot cilvēku neaizsargātu pret nepatikšanām.

Tomēr ir arī būtiski citi ticējumi, kurus mūsu senči rūpīgi ievēroja..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment