4 frāzes, ar kurām vecāki saviem bērniem iemāca “nabadzības domāšanu”

Mēs jums pastāstīsim, kādas frāzes nevajadzētu teikt saviem bērniem, lai nekaitētu viņu finansiālajai labklājībai.

Mēs visi esam dzirdējuši šādas frāzes no vecākiem, tāpēc arī jums nevajadzētu tās teikt saviem bērniem, lai nenostādītu viņus uz finansiālo grūtību nākotnē.

Bērns visus savus ieradumus un uzskatus pārņem no ģimenes. Tāpēc jums jābūt ļoti uzmanīgiem, lai neteiktu nevajadzīgas lietas. Jo vecāku frāzes nākotnē kļūst par pieaugušā cilvēka uzskatiem. Un šīs attieksmes bieži vien neļauj gūt panākumus finanšu jomā.

Kādas vecāku frāzes iemāca bērniem domāt nabadzīgi

“Nav naudas”. Ja bērns no vecākiem dzirdēs nemitīgas sūdzības par smago finansiālo situāciju, tad pieaugušā vecumā viņš ies ar pārliecību, ka bez daudz naudas cilvēks neko nevar sasniegt. Tā vietā ir jāsaka: “Mums ir nauda pārtikai un apģērbam”, “Tagad mēs neesam gatavi to nopirkt, nopirksim nākamreiz”. Bērnam ir jāpaskaidro, ja viņš vēlas rotaļlietu, bet nav iespējas to nopirkt, ka nauda ir, tikai pagaidām citām vajadzībām.

Lasi vēl: Dzimuši, lai uzvarētu: nosauktas 3 Zvaigžņu zīmes, kam šis ir “ielikts šūpulī”

“Tev vēl ir par agru domāt par naudu.” Gluži pretēji, ir nepieciešams mācīt bērnam finanšu pratību jau no bērnības. Ekonomisti apgalvo, ka bērnam vajadzētu būt savai kabatas naudai jau no sešu gadu vecuma, lai līdz pusaudža vecumam viņš iemācītos pareizi pārvaldīt finanses. Jo tad izrādās, ka pieaugušā vecumā lielākā daļa cilvēku nespēj efektīvi sadalīt savu budžetu, jo bērnībā neviens to nav mācījis.

Lasi vēl: Kāpēc vīriešu kreklu pogas ir piešūtas labajā pusē, bet sieviešu kreklu kreisajā pusē

“Ja neesi dzīvojis turīgi, tad nav ko sākt.” To nav vērts teikt ģimenes lokā, pat jokojot. Jo šāda frāze pārvēršas par attieksmi, ka bagātie kļūst bagātāki un nabagie – nabagāki. Bērnam ir jāsaka, ka iespējas nopelnīt naudu ir visur, tikai ir jāmācās, jāstrādā pie sevis, un jūs varēsiet sasniegt finansiālu labklājību.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 2

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 2

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

“Šeit nekas nav tavs. Kad nopelnīsi, tad būs.” Šāda frāze iznīcina bērna pašapziņu un var nolemt viņu tam, ka pieaugušā vecumā viņš mēģinās galus savilkt kopā. Jo viņš negribēs mācīties un attīstīties, lai kļūtu par augsti atalgotu speciālistu. Bērns vēlēsies pēc iespējas ātrāk iegūt darbu, lai viņam būtu nauda.

Lasi vēl: Šis ēdiens kļūs par jūsu galda “zvaigžņoto” numuru: oriģināla uzkoda no krabju nūjiņām

 

 

Leave a Comment