10.februārī ir īpaša diena: Ko nedrīkst darīt šajā dienā, lai neaizvainotu jūsu mājās mītošo mājas gariņu?

Ko nevajadzētu darīt 10. februārī:

Šajā dienā mājās nedrīkst nospiest nekādus kukaiņus: ne kukaiņus, ne tarakānus, ne zirnekļus – mājas gariņš apvainosies.

10. februārī nedrīkst izvairīties no darba, jo mājas gariņam ļoti nepatīk bezdarbnieki. Īpaši svarīgi ir uzturēt kārtību mājās. Nedrīkst arī atstāt nemazgātus traukus, jo viņam īpaši patīk tīrība.

Sievietēm aizliegts skandalēt un lamāties rupjiem vārdiem, kā arī uzturēt mājā nekārtību.

Efraima dienā aizliegts gulēt klusumā – saskaņā ar ticējumu kāds no radiniekiem var kļūt kurls. Lai tas nenotiktu, pirms gulētiešanas 10. februārī jāstāsta pasakas par mājas gariņu, kā arī jādzied danči un dzejoļi.

10. februārī nedrīkst abižot mājas kaķi, jo tas ir gariņa draugs. Un viņš var sadusmoties, ja viņa draugs ir aizvainots – sāks plēst diegus rokdarbniecei, kaitināt suni, liekot tam bez iemesla riet, kā arī radīt lielu troksni naktī, kad visi ir dziļi aizmiguši.

 

Lasi vēl: Ir nosauktas 3 Zodiaka zīmes, kurām liktenis būs labvēlīgs jau no 9. februāra un sāksies ”zvaigžņu stunda”

Ko parasti dara šajā dienā:

Uzskata, ka šajā dienā mājas gariņš svin savu vārda dienu. Viņam ir jāpriecājas, lai viņš pasargātu māju. Lai viņu iepriecinātu, krūzītē jāielej piens vai jāuzvāra putra. Uz virtuves galda uz nakti jāatstāj kārumi.

Šajā dienā ir jāizrāda laipnība un čaklums. Tāpēc var darīt smagu darbu un nodarboties ar hobijiem, darīt darbus mājoklī, izrādīt rūpes un palīdzēt apkārtējiem cilvēkiem. Jūs piesaistīsiet sev laimi un labklājību.

Grīdas mājās var slaucīt ar vērmeles slotu. Tā no mājas aizies viss negatīvais un ļaunais, un māja būs pasargāta no sliktiem cilvēkiem.

Ja pēcpusdienā biežāk paskatīsies uz sevi spogulī, tu vari pagarināt savu jaunību un skaistumu.

 

Leave a Comment