Latviju pārņēmušas ļoti skumjas ziņas – Mūžībā devusies Latvijas izcila un labi zināma personība!

7. februārī, 94 gadu vecumā, mūžībā aizgājis Latvijas un Austrālijas kultūras darbinieks Uldis Siliņš, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks. Šo skumjo ziņu sabiedrībai paziņoja nevalstiskā organizācija 3×3 caur sociālo mediju “Facebook”.

Pēc 3×3 organizācijas informācijas, Uldis Siliņš aktīvi darbojies Austrālijā kopš 1951. gada, kur viņš strādājis kā aktieris, režisors, lugu autors un feļetonists. Viņa radošais ceļš ietvēris plašu darbību Sidnejas Latviešu teātra izveidē, kur viņš bija viens no tā dibinātājiem.

Uldis Siliņš, kura ieguldījums kultūras jomā izpaudusies kā vairāk nekā 30 dramatisku darbu autors, atstājis neparasto pēdējo vēsturi Latvijas un Austrālijas kultūrā. Viņa mantojums turpinās dzīvot caur tā radītajiem darbiem un ietekmi uz teātra un kultūras jomu. Šajā skumjajā brīdī sūtām visdzīvotāko līdzjūtību viņa ģimenei, draugiem un kolēģiem.

Uldis Siliņš, kura talantus daudzi atpazina kā trimdas latviešu humoristiskās rēvijas stāstu, bija izcils teātra virziena vadītājs, lugas autors un avīžu darbinieks. Viņa nebeidzamais humors spīdēja gan rakstu lapās, gan izcilajos vakara pasākumos, kurā piedalījās ar savu dzīvesprieku. Uldis Siliņš pilnībā ieguldījis sevi Latvijas 3×3 kustībā no 1994. gada.

Uldis tika atcerēts kā radošs talants ar dzirkstošu humoru, spēcīgu darba ētiku un neaptveramu enerģiju, kas izpaudās viņa nīkšanās, dziesmās un monologos. Viņa slavenais citāts “Es esmu no Austrālijas, citādi esmu pavisam normāls cilvēks…” paliks dzīvs kā viens no piemēriem, kā mēs atceramies Uldi.

3×3 organizācija izteica pateicību Uldim par viņa īstumu un dzīvesprieku, kā arī par nenovērtējamo ieguldījumu kustības attīstībā. Atvadīšanās ceremonija no Ulda Siliņa notiks 16. februārī plkst. 12 Baltezera baznīcā. Šajā sēru brīdī aicināti dalīties atmiņās par šo lielo kultūras darbinieku.

Leave a Comment