Kādus ceriņus nekādā gadījumā nedrīkst nest mājās? Par šo retais zin, bet tas ir ārkārtīgi svarīgi!

Kādus ceriņus nekādā gadījumā nedrīkst nest mājās? Par šo retais zina, bet tas ir ārkārtīgi svarīgi un tam ir milzīga nozīme, tādēļ noteikti ieklausies un ievēro. 

Ceriņi (Syringa) Latvijā parādījās 18. gadsimtā, kad tos ieveda no Centrālās un Dienvidaustrumu Eiropas. Pirmais dokumentētais ceriņu pieminējums Latvijā datēts ar 1796. gadu, kad tie tika ievesti Jelgavas pilī.

Šos dekoratīvos krūmus ātri vien sāka iecienīt muižu īpašnieki, kas tos stādīja gan pie muižām, gan parkos, kur ceriņi kļuva par vienu no populārākajiem dārza augiem.

Latvijas iedzīvotājiem ceriņi kļuva mīļi dēļ to skaistajām, smaržīgajām ziedkopām, kas pavasaros piepilda dārzus ar patīkamu aromātu.

Tie drīz vien izplatījās visā Latvijā, gan apdzīvotās vietās, gan laukos, un kļuva par neatņemamu pavasara ainavas sastāvdaļu. Ceriņu popularitāte turpināja pieaugt, un ar laiku tie kļuva par simbolu, kas saistīts ar mīlestību un pavasara atnākšanu.

Mūsdienās ceriņi ir ļoti izplatīti un tiek audzēti gan privātdārzos, gan publiskos parkos, un to ziedēšana pavasarī ir gaidīts notikums.

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 72%

0%

 

Lasi vēl: Priesteris atklāja, vai ir pieļaujams uz kapa pieminekļa novietot mirušās aizgājēja fotogrāfiju

Ceriņiem (Syringa) ir ļoti daudz šķirņu. Ceriņi ir izplatīti visā pasaulē, un dārznieki un selekcionāri ir izveidojuši simtiem dažādu šķirņu ar dažādām krāsām, ziedu formām un izmēriem. Dažas no populārākajām ceriņu šķirnēm ietver:

Parastais ceriņš (Syringa vulgaris) – Šī ir visizplatītākā suga ar daudzām šķirnēm, kas piedāvā plašu krāsu diapazonu no baltas līdz dziļi violetai. Populāras šķirnes ir ‘Madame Lemoine’ (balta), ‘Charles Joly’ (tumši violeta) un ‘Katherine Havemeyer’ (cērta).

Platlapu ceriņš (Syringa oblata) – Šīs sugas ceriņi zied agrāk nekā citi, un tiem ir lielākas lapas. Populāra šķirne ir ‘Betsy Ross’ (balta).

Ungāru ceriņš (Syringa josikaea) – Šie ceriņi ir pazīstami ar savu izturību un piemērotību vēsākam klimatam. Tie zied vēlu pavasarī ar smaržīgiem, purpura vai violetiem ziediem.

Mēness ceriņš (Syringa meyeri) – Šie ceriņi ir zemāki un piemēroti mazākiem dārziem. Populāra šķirne ir ‘Palibin’, kurai ir gaiši violeti ziedi un daudz citu.

Kādus ceriņus nekādā gadījumā nedrīkst nest mājās? Par šo retais zin, bet tas ir ārkārtīgi svarīgi! Vai tu zini, kurus nedrīkst nest mājās? Noskaidrosi, lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment