Bricis Steigšus brīdina par gaidāmo laiku Šonedēļ – Daudziem tas nepatiks!

Šonedēļ Latvijā gaidāms pārsvarā saulains un silts laiks. Laika prognozes liecina, ka saulaino dienu skaits būs liels, tomēr būs sagaidāmi arī nokrišņi no kuriem vajadzēs uzmanīties.

Līdz nedēļas vidum debesis būs skaidras, un tikai dažviet var parādīties nelieli mākoņi, kas īslaicīgi aizklās sauli. Gaisa temperatūra nedēļas pirmajās dienās pakāpsies līdz +24…+26 grādiem, kas būs īpaši patīkami tiem, kas plāno pavadīt laiku pie dabas vai baudīt atpūtu pie ūdeņiem.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Līdz trešdienai Latvijā saglabāsies relatīvi silts un patīkams laiks, ar maksimālo gaisa temperatūru svārstoties starp +21 un +25 grādiem. Šie laikapstākļi būs raksturīgi lielākajā daļā valsts teritorijas, taču Rīgas līča Kurzemes piekrastē būs vēsāk – šajā reģionā maksimālā temperatūra būs tikai +17 līdz +20 grādi. Vēsākais laiks piekrastē būs saistīts ar vējiem, kas pūtīs no jūras, nesot ar sevi vēsāku gaisu.

Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8…+14 grādiem, un dažviet valsts ziemeļaustrumu daļā tā var noslīdēt pat līdz +6 grādiem. Šajā laikā iedzīvotāji varēs sajust vēsāku gaisu, un ir iespējami nelieli sals plankumi, it īpaši upju ielejās un citās zemākās vietās. Šādos apstākļos ir ieteicams naktīs būt piesardzīgiem un nepalikt ārpus telpām bez atbilstoša apģērba.

Papildus tam, piekrastes reģionos, it īpaši Kurzemes piekrastē, sagaidāms, ka vēji var sasniegt mērenu spēku, radot papildus dzesēšanas efektu. Dienas laikā, saules starojuma ietekmē, piekrastē būs patīkami laika apstākļi, tomēr vakaros un naktīs temperatūra būtiski pazemināsies, radot lielāku temperatūras amplitūdu.

Otrdien un trešdien vietām Latvijā, galvenokārt dienvidu reģionos, iespējami īslaicīgi nokrišņi un pērkona negaiss. Šajās dienās laiks būs mainīgs – rītā un pēcpusdienā debesis var būt skaidras, bet pēkšņi var sākties lietus, kas būs saistīts ar gubu mākoņu veidošanos. Austrumu vējš šajā periodā pūtīs mēreni stipri, un brīžiem tas var kļūt brāzmains, radot papildus diskomfortu.

Nedēļas otrajā pusē prognozes liecina par lietus un pērkona negaisa mākoņu biežāku parādīšanos Latvijas rietumu daļā. Laikapstākļi kļūs nedaudz nemierīgāki, jo šie mākoņi varētu izraisīt īslaicīgus, bet spēcīgus nokrišņus. Paredzams, ka pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un dienvidaustrumu vējš, kas piekrastes rajonos varētu pāraugt jūras brīzē. Šāda vēja maiņa varētu radīt dažādus laikapstākļus, piemēram, vēsākas temperatūras piekrastes zonās, kamēr iekšzemē joprojām saglabāsies silts.

Lietus un negaisa mākoņu veidošanās nedēļas otrajā pusē būs atkarīga no vairākiem faktoriem, tostarp gaisa masu kustības un mitruma līmeņa atmosfērā. Pieaugot mitrumam, var palielināties arī nokrišņu intensitāte, un vietām var izveidoties spēcīgāki pērkona negaisi ar iespējamu krusu un spēcīgiem vēja brāzmiem. Iedzīvotājiem būtu ieteicams sekot līdzi laika prognozēm un sagatavoties iespējamiem pēkšņiem laikapstākļu pavērsieniem.

Tomēr laiks ķerties pie paša galvenā un saprast, cik tad īsti traki būs tie pērkona negaisi un kāpēc vajadzētu no tiem īpaši uzmanīties, jo tie būs ļoti spēcīgi…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment